archief
contact
+31 6 53239630

Nog betere bodems en meer prijzengeld op CH De Wolden

blokjeVeeningen | Stegen.net
De organisatie van het CH De Wolden blijft werken aan het verder verbeteren van het evenement. Bij de 14e editie, die donderdag 19 juli begint, is er meer prijzengeld en nog betere bodems. Dat maakte het bestuur bekend.

Voorzitter Christiaan Hendriksen van CH De Wolden tijdens de persconferentie.
Steven Stegen

De afgelopen tijd is er volop gewerkt aan nieuwe bodems voor het grote inspringterrein en het tweede wedstrijdterrein. Ook is er de nodige bestrating aangelegd, zodat de bezoekers straks comfortabel naar de tribunes kunnen, die nu langs de lange zijde van de hoofdpiste komen.

Elk jaar een beetje beter, dat is het motto. En klaar zijn ze nog lang niet. ,,Na het komende concours gaan we de locatie van de stallen aanpakken”, aldus voorzitter Christiaan Hendriksen. Het is één keer gebeurd dat bij hevige regenval water in de stallen liep. ,,Dat willen we niet nog een keer, zeker niet volgend jaar.”

Volop bezig met EK
Ja, volgend jaar. Het EK voor jonge springruiters is dan in Veeningen, voor het ‘normale’ concours aan. De organisatie is er al volop mee bezig, net als de gemeente De Wolden, die het evenement volgend jaar optimaal wil uitbuiten. “Daar is een projectteam nu al volop mee bezig”, aldus wethouder Jan ten Kate.

Er wordt hard gewerkt aan de opbouw van het CH De Wolden.
Steven Stegen

De belangstelling voor het CH De Wolden is groot. Ruiters komen uit meer dan 30 landen. ,,We kunnen per week 550 paarden aan. We hebben er per week al 350 moeten afwijzen omdat er gewoon geen plaats meer voor is”, aldus Hendriksen.

In de tweede week is het prijzengeld verhoogd. ,,De winnaar van de Grote Prijs op zondag 29 juli gaat met 10.000 euro naar huis. Kijk, we weten dat de ruiters graag naar De Wolden komen, omdat de sfeer en accommodatie optimaal zijn, maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat ook het prijzengeld een rol speelt.”

Tot de deelnemers horen onder andere Albert Zoer, Renate Beuving, Jeroen Dubbeldam, Jur Vrieling en Maureen Bonder. Ook Daan van Geel wil knallen. De ruiter uit Gees start in de eerste week met Escobar. “Dat paard loopt z’n eerste Grote Prijs hier in Veeningen. De tweede week start ik met Djam, die al wat meer ervaring heeft”, zo vertelde de ruiter uit Gees.
Total
2
Shares
0 deel
0 deel
2 deel
0 Tweet
0 deel