archief
contact
+31 6 53239630
terrein CH De Wolden

CH De Wolden doet gooi naar EK jonge springruiters in 2017

VEENINGEN | STEGEN.NET
Het CH De Wolden heeft de wind in de zeilen. De belangstelling is groter dan ooit en de zelfverzekerde organisatie stelt zich kandidaat voor de organisatie van het EK voor jonge springruiters in 2017. ,,Dat kan de voorlopige kroon op ons werk worden”, hoopt voorzitter Christiaan Hendriksen.

Het hoofdterrein van CH De Wolden is nu nog vrijwel leeg.<br><span style="color: #000080;"><span style="font-family: 'Arial Unicode MS', Arial; font-size: x-small;">STEVEN STEGEN</span></span></span>
Het hoofdterrein van CH De Wolden is nu nog vrijwel leeg.
STEVEN STEGEN

De organisatie van het CH De Wolden liet dinsdag weten dat er al 670 inschrijvingen binnen zijn en dat zijn er eigenlijk te veel. ,,We willen er maximaal 550, om het voor publiek, ruiters en ons zelf behapbaar te houden. We zullen met de diverse federaties in overleg moeten. Maar het geeft wel aan hoe graag ruiters naar het CH De Wolden willen”, aldus Hendriksen.

EK in 2017?
Dat De Wolden graag het EK voor children, Junioren en Young Riders wil organiseren was in de wandelgangen al bekend. De organisatie zegt nu openlijk er voor te gaan. Tijdens de komende elfde editie volgt een gesprek met de KNHS.

Voorzitter Christiaan Hendriksen overlegt met de tentenbouwer.
Voorzitter Christiaan Hendriksen overlegt met de tentenbouwer.
STEVEN STEGEN

Goed ingelichte bronnen zeggen tegen Stegen.net dat er vanuit Nederland geen concurrentie te verwachten valt. ,,Maar we kunnen de concurrentie in andere landen moeilijk inschatten.” De steun van de KNHS is de eerste horde die genomen moet worden. Burgemeester Roger de Groot zei in elk geval dat de gemeente De Wolden de ambitie van harte steunt.

Extra uitstraling
Springruiter Jeroen Dubbeldam, ook aanwezig op de bijeenkomst, ziet zeker kansen voor De Wolden om het EK te krijgen. ,,De accommodatie en de organisatie kloppen. Ik ben er zeer positief over. Het kan dit evenement een hoop extra uitstraling opleveren”, aldus de wereldkampioen.

Dubbeldam: ,,Ik weet zelf ook nog heel goed waar ik als jonge ruiter EK’s heb gereden. Dat vergeet je niet en naar die evenementen ga je ook graag terug. Zelf rijd ik hier de eerste week. De tweede week heb ik verplichtingen in Calgary, maar was ik hier ook graag gekomen.”

Elfde editie
De organisatie probeert ook tijdens de aanstaande elfde editie (16 t/m 19 juli en 23 t/m 26 juli) weer dingen te verbeteren. Zo is er nu ook een overdekte tribune voor het publiek. En verder wordt reikhalzend uitgekeken naar de show van Adelinde Cornelissen en het optreden van Ellen ten Damme.

Na de elfde editie gaat De Wolden aan de slag om de permanente VIP-ruimte op het prachtige terrein van Jan Broek te plaatsen. De bijzondere historische Zaanse houtloods uit Hoogeveen krijgt daarmee een tweede leven en wordt het pronkstuk op het wedstrijdterrein.

Total
1
Shares
0 deel
0 deel
1 deel
0 Tweet
0 deel