Zevende editie CSI Ommen trekt topruiters

Share
  • 26 juli 2016 18:59

door: Wendy Scholten, 26 juli 2016 18:59

Stegeren | STEGEN.NET

De familie Schuttert en haar team vrijwilligers staan in de startblokken voor de aftrap van CSI3* Ommen. Van woensdag 27 tot en met 31 juli staat de spring- en handelsstal in Stegeren voor het zevende jaar op rij in het teken van het internationaal springconcours. De organisatie mag rekenen op de komst van topruiters.
CSI Ommen. De sfeervolle piste bij de familie Schuttert in Stegeren. foto: Wendy Scholten

De sfeervolle piste bij de familie Schuttert in Stegeren.
FOTO: Wendy Scholten

CSI Ommen, dat gratis toegankelijk is, begint als ‘opwarmer’ met landelijke rubrieken in de klasse L en M en voor vier- en vijfjarige springpaarden op woensdag, waarna het springgeweld tot en met 1.55m niveau losbarst. Hendrik-Jan Schuttert verklapt dat de olympische ruiters Jeroen Dubbeldam, Gerco Schröder, Marcus Ehning en Henrik von Eckerman zich ingeschreven hebben en dat het deelnemersveld sterker dan ooit is.

Veel geĂŻnvesteerd
,,We hebben de laatste jaren best veel geïnvesteerd in de voorzieningen voor de ruiters. Dit jaar hebben we maar liefst vier rankingproeven en de Grote Prijs van het Vechtdal is met 62.000 euro gedoteerd, waarvan 20.000 euro voor de winnaar. Qua prijzengeld zitten we al dicht tegen een 4* evenement. Dat er bij ons veel prijzengeld en punten voor de wereldranking te verdienen is en dat we goede faciliteiten hebben, zorgt voor de geweldige deelname. Dit weekend zijj er veel internationale concoursen en we zijn blij dat we de top in huis hebben gehaald.”

Naast het royale strodorp is er een Kids Paddock met activiteiten voor kinderen. Nieuw is een extra piste met elke dag kleine shows, zoals paardencoaching, voltige, dameszadelrijden en miniatuurpaardjes. Op zondag tonen de Future Guys hun spectaculaire stunts op paarden in volle galop. De Puissance op vrijdagavond over een immense hoge muur staat voor de tweede keer op het programma. “Voor de winnaar hebben we een auto ter waarde van ruim 15.000 euro, voor de overige deelnemers is er 10.000 euro te verdienen. Er zijn nog enkele startplekken, dus Puissance specialisten zijn welkom!”, vertelt Hendrik-Jan Schuttert.