Ruiters uit 25 landen naar 12e editie CSI Ommen

Share
  • 6 juli 2022 19:51

door: redactie, 6 juli 2022 19:51

📌 Stegeren
📝 stegen.net | Persbericht
📸 FotoTrailer

De broers Hendrik-Jan en Frank Schuttert, die zelf ook zullen meedoen op het hoogste niveau, kijken met hun team uit naar het thuisconcours, dat aan de vooravond staat van de 12e editie. Ze hebben persoonlijke ambities met hun paarden dit weekend, maar hopen vooral dat iedereen het op CSI Ommen naar hun zin heeft. De springruiters en het publiek weten al vanaf de eerste editie de weg te vinden.

Frank en Hendrik-Jan hebben op het terrein van de familie ieder hun eigen stallen. Frank won in 2016 de Grote Prijs, toen met Winchester, die twee jaar later afscheid nam van de sport.

Frank Schuttert, na acht jaar Jos Lansink op eigen benen, heeft nu acht wedstrijdpaarden onder zijn hoede, waaronder ook een aantal wat meer ervaren paarden.. Hij probeert op die manier aansluiting te houden bij de internationale top.

Nieuw is het dressuurgala op woensdagavond 6 juli met shows en clinics met onder andere Anky van Grunsven en Dinja van Liere. Als vanouds zijn er feestavonden, standhouders, een kids dorp, de Vechtdalstal met kunstenaars en unieke dieren en Bixie-wedstrijden voor de allerkleinste ruiters. En wat te denken van de altijd spectaculaire en met 10.000 euro gedoteerde Puissance wedstrijd, waarbij paarden op vrijdagavond over een hoge muur springen.

Wie geïnspireerd raakt kan op zaterdag in de veiling op een veulen of springpaard bieden. ’s Avonds staat er een nieuwe springrubriek op het programma: ‘Speed en Muziek’.

Na een show met geiten, honden en paarden op zondagmiddag 14.00 uur gaat de Grote Prijs van start op 1.55m niveau. Wie gaat deze winnen? Eén van de topruiters uit gerenommeerde paardensportlanden Duitsland, Engeland en Ierland of van verder weg uit Japan, Mexico, Amerika of Australië? In elk geval krijgen ze stevige concurrentie van de Nederlandse ruiters en proberen Hendrik-Jan en Frank Schuttert om wat prijzen in eigen huis te houden.