archief
contact
+31 6 53239630

Frank Schuttert heeft hoge ver¬≠wach¬≠tin¬≠gen van CSI Ommen

ūüďĆ STEGEREN ‚ÄĒ Frank Schuttert heeft zin in het CSI Ommen. Het eve¬≠ne¬≠ment is van 6 tot en met 10 juli en is voor Schuttert een thuis¬≠wed¬≠strijd, nu hij niet lan¬≠ger voor Jos Lansink rijdt. 

ūüďĆ Vragender
ūüďĚ pers¬≠be¬≠richt
ūüďł CSI Ommen | FotoTrailer

Het inter¬≠na¬≠ti¬≠o¬≠naal spring¬≠con¬≠cours CSI Ommen was al een thuis¬≠con¬≠cours, maar toch ook weer niet voor Frank Schuttert. Negen jaar lang was hij werk¬≠zaam voor de hui¬≠dige bonds¬≠coach sprin¬≠gen Jos Lansink in Belgi√ę. Na een leer¬≠zame en suc¬≠ces¬≠volle tijd runt Frank Schuttert sinds decem¬≠ber zijn eigen stal, thuis op De Driehoekhoeve in Stegeren, vlak¬≠bij Ommen.

‚ÄěVoorheen was ik op CSI Ommen eigen¬≠lijk te gast. Ik kwam op woens¬≠dag met de paar¬≠den aan en ging zon¬≠dag weer naar huis. Nu ben ik echt op mijn eigen ter¬≠rein en ja, dan wil je het wel extra goed doen.‚ÄĚ

De beslis¬≠sing om zijn job bij Jos Lansink op te zeg¬≠gen en afscheid te nemen van suc¬≠ces¬≠volle Grand Prix-spring¬≠paar¬≠den was een las¬≠tige. ‚ÄěZo‚Äôn keuze maak je niet van de ene op de andere dag. Voor mij was het moment daar. Ik heb er een super¬≠mooie tijd gehad. Ik had er nog wel zo‚Äôn peri¬≠ode wil¬≠len blij¬≠ven, maar thuis heb¬≠ben we ook een heel mooie stal. Toen begon ik te twij¬≠fe¬≠len en besloot ik om voor mezelf te beginnen.‚ÄĚ

Frank Schuttert heeft zin in de thuis¬≠wed¬≠strijd CSI Ommen.
ūüďł CSI Ommen | FotoTrailer

De ambi¬≠tie is om weer een plek in het Nederlands spring¬≠team te krij¬≠gen met de ken¬≠nis en erva¬≠ring die hij onder de vleu¬≠gels van Lansink opdeed. De 11-jarige Gream, eer¬≠der gere¬≠den door Jan Conijn, kan daar¬≠voor in aan¬≠mer¬≠king komen. Hij stamt af van de wereld¬≠hengst Verdi, die op alle kam¬≠pi¬≠oen¬≠schap¬≠pen ter wereld suc¬≠ces¬≠vol mee¬≠deed onder Maikel van der Vleuten, de win¬≠naar van de laat¬≠ste inter¬≠na¬≠ti¬≠o¬≠nale Grote Prijs op CSI Ommen.

Handen uit de mouwen

Hoewel hij weer thuis is, is Frank niet heel druk met de voor¬≠be¬≠rei¬≠ding van CSI Ommen (6 tot en met 10 juli). De orga¬≠ni¬≠sa¬≠tie ligt in han¬≠den van zijn moe¬≠der Marian en broer Hendrik-Jan en hun team. ‚ÄěZij weten pre¬≠cies goed gaat en wat er beter kan. Ik maak nu wel voor het eerst de opbouw van het eve¬≠ne¬≠ment mee. Dan zal ik zelf ook wel de han¬≠den uit de mou¬≠wen moe¬≠ten ste¬≠ken‚ÄĚ, lacht hij.

Frank Schuttert

‚ÄúOns con¬≠cours is een goede mix van sport en gezelligheid‚ÄĚ

CSI Ommen zal weer veel toe¬≠schou¬≠wers en rui¬≠ters trek¬≠ken. ‚ÄěOns con¬≠cours is een goede mix van sport en gezel¬≠lig¬≠heid. We doen ons uiter¬≠ste best om het zo goed moge¬≠lijk voor elkaar te heb¬≠ben en dat zien de rui¬≠ters en het publiek ook.‚ÄĚ Schuttert is er vooral trots op dat zijn col¬≠lega-rui¬≠ters CSI Ommen vaak ver¬≠kie¬≠zen boven andere wed¬≠strij¬≠den waar nog meer prij¬≠zen¬≠geld te ver¬≠die¬≠nen is. ‚ÄěDat zegt wel iets over de sta¬≠tus van CSI Ommen.‚ÄĚ

Gratis entree

Ook de regio trekt naar het con¬≠cours. ‚ÄěMensen uit Ommen mar¬≠ke¬≠ren ons eve¬≠ne¬≠ment met een stift in hun agenda‚ÄĚ, ver¬≠telt Frank Schuttert. Wat daar¬≠bij natuur¬≠lijk helpt is de gra¬≠tis entree. ‚ÄěJe kan bij ons zo bin¬≠nen¬≠lo¬≠pen.‚ÄĚ Vakantiegangers fiet¬≠sen uit nieuws¬≠gie¬≠rig¬≠heid langs. ‚ÄěMensen die niks met paar¬≠den heb¬≠ben, wor¬≠den toch aan¬≠ge¬≠trok¬≠ken door ons con¬≠cours. Er zijn een hoop andere din¬≠gen te bele¬≠ven, zoals de shows. De Puissance, het sprin¬≠gen over een muur die steeds hoger opge¬≠bouwd wordt, op vrij¬≠dag¬≠avond brengt ook altijd veel publiek. Vaak komen ze op zon¬≠dag¬≠mid¬≠dag weer terug voor de Grote Prijs.‚ÄĚ

Hoge ver­wach­tin­gen

Schuttert rijdt met hoge ver¬≠wach¬≠tin¬≠gen op CSI Ommen. ‚ÄěIk heb Gream in mijn ach¬≠ter¬≠hoofd voor de Grote Prijs. Hij was al suc¬≠ces¬≠vol in ver¬≠schil¬≠lende Grote Prijzen en is zeker een paard om reke¬≠ning mee te hou¬≠den. Ja, ik voel wel enige druk om te pres¬≠te¬≠ren. Mensen zul¬≠len toch gaan kij¬≠ken hoe ik het doe op mijn thuis¬≠con¬≠cours. Maar ik doe er gewoon een tandje bij om te laten zien dat ik het nog steeds kan. Ik ga zeker geen genoe¬≠gen nemen met een paar mooie rond¬≠jes. Ik ga voor de Grote Prijs op zondag.‚ÄĚ


gerelateerde berichten
Total
2
Share