Dorothee Schneider de beste op turbulente dressuurdag Rio, Edward Gal vierde

Share
  • 10 augustus 2016 23:27

door: redactie, 10 augustus 2016 23:27

Rio de Janeiro | STEGEN.NET | KNHS

Edward Gal wist het hoofd koel te houden tijdens een voor Nederland turbulent verlopen eerste dag van de Olympische landenwedstrijd dressuur. Hij toonde na het uitvallen van Adelinde Cornelissen een degelijke verrichting, voorlopig goed voor een individuele vierde plaats.
dressuur Rio. Dorothee Schneider zette op de eerste dag de hoogste score neer met Showtime FRH. foto: FEI | Dirk Caremans

Dorothee Schneider zette op de eerste dag de hoogste score neer met Showtime FRH.
FOTO: FEI | Dirk Caremans

Edward Gal kijkt tevreden terug op zijn eerste optreden in het Deodoro Equestrian Centre. Met Voice scoorde hij 75.271% in de Grand Prix, het eerste onderdeel van de landen- en individuele dressuurwedstrijd in Rio.

Controle houden
Gal: ,,Ik ben tevreden, het is gelukt om geen fouten te maken en de proef zo goed mogelijk te rijden. Ik had het gevoel dat Voice wat teveel weg wilde lopen aan het begin. Dus heb ik behouden gereden, om toch de controle te behouden. Ik was vooral blij met de appuyementen in draf en de pirouettes.”

Dressuuramazone Adelinde Cornelissen heeft al na luttele minuten haar Olympische optreden met Parzival moeten beëindigen. Een aangeslagen Adelinde vertelt dat Parzival gisteren ziek is geworden. Op social media barstte daarna een discussie rond over het feit dat Nederland geen reservecombinatie kon inzetten.

In het algemene klassement gaat de Duitse Dorothee Schneider met Showtime FRH aan de leiding voor haar teamgenoot Sonke Rothenberger met Cosmo. Daar achter staat de Engelse Fiona Bigwood met Orthilia. Als vierde in de tussenstand vinden we Edward Gal met Voice. Duitsland gaat dus ruimschoots aan de leiding in het landenklassement. Omdat het slechtste resultaat per land vervalt, is er nu pas één tellende score van de zes per land bekend en is er nog weinig te zeggen over de teamstrijd.

  • Uitslag Grand Prix na dag 1:
    1) Dorothee Schneider (Duitsland) met Showtime FRH – 80.986%
    2) Sonke Rothenberger (Duitsland) met Cosmo – 77.329%
    3) Fiona Bigwood (Groot-Brittannië) met Orthilia – 77.157%
    4) Edward Gal (Oosterbeek) met Voice – 75.271%