Duitse dressuurploeg leidt op EK Rotterdam, Nederland voorlopig vierde

Share
  • 19 augustus 2019 18:27

door: redactie, 19 augustus 2019 18:27

Rotterdam
STEGEN.NET | KNHS | DPA

De Nederlandse dressuurruiters nemen na de eerste dag van de Europese kampioenschappen in Rotterdam de vierde plaats in het klassement in. Duitsland gaat voorlopig aan de leiding. Hans Peter Minderhoud kwam in het eerste deel van de landenwedstrijd tot een score van 75,295 procent en Anne Meulendijks noteerde 71,801 procent.

Dorothee Schneider Showtime
Dorothee Schneider zette met Showtime FRH op de eerste dag de beste proef neer en bracht Duitsland voorlopig aan de leiding.
📸 FEI | Liz Gregg

Voor Nederland kwam Anne Meulendijks als eerste in actie. De debutante op een senioren EK was redelijk tevreden met haar rit op MDH Avanti N.O.P. De amazone kreeg van de jury een score van 71.801% toegekend. ,,Ik ben blij met dit debuut, maar ik baal natuurlijk wel van de foutjesā€, vertelt Anne.

Meulendijks: ,,Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet zenuwachtiger was dan normaal. We hebben geprobeerd om voor dit EK alles te perfectioneren en dat heeft op veel punten goed heeft uitgepakt. Het is jammer dat het nu mis ging de wissels, waar Avanti normaal gezien geen problemen mee heeftā€, vertelt de 26-jarige amazone na afloop.

Sterke proef Minderhoud

Routinier Hans Peter Minderhoud reed met GLOCKā€™s Dream Boy N.O.P. als tweede Nederlander en laatste ruiter van de eerste dag naar binnen. Minderhoud reed een sterke proef die goed was voor 75.259%. ,,Het was wel een goede proef, maar op het voorterrein was het nog beter. In de proef raakte ik het een heel klein beetje kwijt. Ik had liever 77% of meer gehad, maar dit is een goede score en zijn we nog niet kansloos. Nu moeten Emmelie en Edward het verder morgen doen.ā€

Duitsland gaat met 80,233 procent aan de leiding in het landenklassement en neemt ook de eerste twee plaatsen in het individuele klassement in. Engeland staat nu tweede (76,351) en Zweden derde. (75,466).

Voor Duitsland kwam naast Dorothee Schneider ook Jessica von Bredow-Werndl in actie. Zij behaalde met TSF Dalera BB een score van 76,894%. Dinsdag rijden Sƶnke Rothenberger (Cosmo) en Isabell Werth (Bella Rose) nog voor de Oosterburen.

In het individuele klassement staat Minderhoud met zijn score op de vijfde plek en Meulendijks is tiende. De beste 30 combinaties van de Grand Prix mogen donderdag van start in de Grand Prix Special. Voor de beste 15 combinaties uit de Grand Prix Special wacht zaterdag de KĆ¼r.

Uitslagen EK-dressuur vind je hier.