archief
contact
+31 6 53239630

Tim Lips leidt met Bayro na dressuur bij Military Boekelo

Boekelo | Stegen.net | Persbericht Tim Lips staat aan de leiding bij de Miltary Boekelo. Nadat 77 combinaties de dressuur hebben gereden staat Lips met Bayro aan kop. Hij staat op 19.20 strafpunten. In de landenwedstrijd is Nederland voorlopig derde. Zaterdag is de cross.
Tim Lips
Tim Lips en Bayro tijdens de dressuur (archieffoto).

Boekelo | Stegen.net | Persbericht
Tim Lips staat aan de leiding bij de Miltary Boekelo. Nadat 77 combinaties de dressuur hebben gereden staat Lips met Bayro aan kop. Hij staat op 19.20 strafpunten. In de landenwedstrijd is Nederland voorlopig derde.

Tim Lips leverde bij de dressuur een topprestatie, maar ook Alice Naber-Lozeman zette met ACSI Peter Parker N.O.P. een knappe proef neere, die met een elfde plek net buiten de top tien viel.

Alice Naber, lid van het Oranje kwartet, reed op vrijdag een voortreffelijke dressuurproef, waarin harmonie en correctheid om voorrang streden. Even was er een kleine hapering in de communicatie toen Peter Parker in de overgang van verzamelde naar uitgestrekte draf de lichte aansporing van de amazone iets te zwaar interpreteerde en in galop aansprong.

Dat kostte helaas veel punten, maar aan het einde van de rit bleken hier de enige onvoldoendes te zijn gegeven door de jury. ,,Ik ben niet echt tevreden”, reageerde Alice dan ook na afloop iets teleurgesteld. Logisch, want zonder dit foutje zou de amazone zonder twijfel de top vijf zijn binnen gedenderd. Met haar score van 26.70 heeft zij een achterstand van 7.5 op de leider van het klassement Tim Lips.

Expressief beeld

Ook de individueel rijdende Merel Blom zorgde voor een lichtpuntje. Zij stuurde The Quizmaster zeer gedurfd rond, waardoor er een zeer expressief beeld ontstond. Maar uit het rijden met lef ontstond ook dat kleine foutje in het draf appuyement naar links. Even sprong The Quizmaster aan in galop en ook dat kostte haar de nodige punten, waardoor zij nu op een voorlopige 19e individuele plek staat met volop uitzicht op een hoge klassering, en als derde in het NK.

De rest van de Nederlandse ruiters stelde teleur, want we vinden Laura Hoogeveen met Quibus, het derde lid van het Oranje kwartet, pas terug op de 54ste plek in de tussenstand en het vierde teamlid Andrew Heffernan met Castle View Larry op de 67e plaats.

Tim Lips die als individuele ruiter ook aan de start komt met Eclips, stelde met dit paard in de dressuurwedstrijd met een 58ste klassering teleur. Eclips zag in één van de hoeken van de dressuurbaan schijnbaar spoken, waardoor hij daar vele punten liet liggen.

De top drie van de eerste dag bleef deze tweede dag geheel in takt, waardoor Julia Krajewski met Samourai du Thot uit Duitsland tweede staat, voor de Britse Laura Collet met London 52.

In de landenwedstrijd waarin negen landen van start gaan staat Duitsland aan de leiding met 80.00 p., gevolgd door Groot-Brittannië met 80.70 p. Nederland neemt de voorlopige derde plek in met 82.10 p., terwijl Zweden vierde staat met 87.00 p.

Zaterdag is de cross en Tim Lips spreekt na het verkennen van het parcours van een technische cross, waarvoor je zeer goed gefocust moet zijn.Total
14
Shares
0 deel
0 deel
14 deel
0 Tweet
0 deel