Eventing Rio: Frankrijk wint landenwedstrijd, Nederland zesde

Share
  • 9 augustus 2016 18:38

door: redactie, 9 augustus 2016 18:38

Rio de Janeiro | STEGEN.NET

De Nederlandse ruiters hebben dinsdag naast de medailles gegrepen in de landenwedstrijd eventing op de Olympische Spelen. Het goud was voor Frankrijk, zilver voor Duitsland en brons voor Australië.

Na de drie onderdelen dressuur, cross en springen eindigde de Nederlandse equipe, bestaande uit Tim Lips, Alice Naber-Lozeman, Merel Blom en de maandag uitgevallen Theo van den Vendel op de zesde plaats. Het verschil met Groot-Brittanië was maar minimaal en daarmee leverde Oranje toch een knappe prestatie. Vooral Merel Blom maakte indruk.

Blom en Lips plaatsten zich wel voor de individuele finale later op de dag, al lijkt een medaille daar wel ver weg. Blom maakte op haar paard Rumour Has It geen fout, maar finishte wel net buiten de tijd en dat gaf twee strafpunten, een resultaat waar ze zeker content mee was.

Dat leverde de amazone uit Aalten na drie onderdelen een score op van 68.40 strafpunten en daarmee een negentiende plaats. Lips liet twee keer een balk vallen maar reed wel binnen de tijd. Hij kwalificeerde zich met een score van 82.00 als 23e voor de individuele eindstrijd, die bestaat uit een tweede springronde.

Naber-Lozeman slaagde er op Peter Parker niet in om zich bij de 25 finalisten te scharen. Met haar score van 102.20 eindigde ze op de 32e plaats.

Uitslag landenwedstrijd eventing Rio 2016

1 FRA Frankrijk 169.00
2 GER Duitsland 172.80
3 AUS Australië 175.30
4 NZL Nieuw-Zeeland 178.80
5 GBR Groot-Brittanië 252.10
6 NED Nederland 252.60