Home » Christa Larmoyeur en Superhorse Aston Martin tweede in Le Mans
dressuur

Christa Larmoyeur en Superhorse Aston Martin tweede in Le Mans

Le Mans | STEGEN.NET

Christa Larmoyeur is meer dan tevreden over haar optreden met Superhorse Aston Martin in het Franse Le Mans. Daar eindigde het duo als tweede in de Grand Prix. Winnaar werd de Deense ruiter Anders Dahl met Selten HW.
Le Mans. Christa Larmoyeur met Aston Martin NL. ©Steven Stegen
Christa Larmoyeur met Aston Martin (archief).
FOTO: Steven Stegen

Christa Larmoyeur startte als eerste van de in totaal 34 combinaties en stond met een score van 69,64% lange tijd aan kop. De Deense winnaar troefde haar met 70,06% nog net af.

Bij Larmoyeur was de tevredenheid groot. ,,Aston Martin is een geweldenaar. Het was zijn internationale debuut. En dan bijna 70% halen, ik ben zo tevreden”, zo laat de amazone op Facebook weten.

De andere Nederlanders vielen buiten het klassement. Jill Huybregts werd met Zamacho Z 15e en Margot Timmermans met Cath Me 16e.

Young Riders
Bij de Young Riders werd de hele top vijf in beslag genomen door Nederlandse amazones. Emsee Donkers was met Zaffier (v. Painted Black) bij haar internationale debuut gelijk goed voor de overwinning. De combinatie was met een score van 71.798% niet te kloppen. Julia Groenhart en First Barrichello (v. Florencio) werden met 71.096% tweede. Laurie Vervoort reed Chester naar de derde plek.

Bij de landenproef voor pony’s eindige Brandy Bos als derde met Charming Foret. Marten Luiten uit Winschoten eindigde met Goldwin’s Hoeve’s Movie Star als vierde.

over de auteur

redactie

De redactie van Stegen.net bericht sinds 1995 over de paardensport, met het accent op Noord-Nederland.

Heb je tips en/of aanmerkingen of verbeteringen, meld die dan op info@stegen.net