Tevreden deelnemers bij Subtop Vlagtwedde, mooi debuut Christa Larmoyeur en Banditos

  • 19 maart 2017 16:24

door: Steven Stegen, 19 maart 2017 16:24

Vlagtwedde | STEGEN.NET

De Subtop in Vlagtwedde leverde zaterdag een flink aantal tevreden gezichten op. Paulien Alberts werd eerste en tweede met BB King en Christa Larmoyeur maakte een mooi debuut met Superhorse Banditos.

Subtop Vlagtwedde. Christa Larmoyeur maakte een mooi debuut met Superhorse Banditos, goed voor een tweede plaats.

Christa Larmoyeur maakte een mooi debuut met Superhorse Banditos, goed voor een tweede plaats.
FOTO: Steven Stegen

Paulien Alberts pakte met BB King (v. Painted Black) de overwinning in de Prix St. Georges. De amazone uit Emmen behaalde een score van 65,26%. De combinatie toonde sterke oefeningen en imponeerde in de galop. Alberts pakte ook nog een tweede plaats in de Intermédiaire I met 63,75%. Deze rubriek werd gewonnen door Bas de Recht met Equisicio’s Vivendi (v. Polansky) met een resultaat van 66,58%.

Subtop Vlagtwedde. Paulien Alberts BB King

Paulien Alberts pakte met BB King een eerste en tweede plaats in Vlagtwedde.
FOTO: Steven Stegen

In de zware tour was de deelname niet groot. In de Intermédiaire II was Katja Renken de beste met Charming Lady (v. Painted Black). Hun optreden werd beloond met 60,79%. In de Grand Prix was Rolf Snijders de enige deelnemer. Hij kreeg met Wonder DTS wat foutjes, maar kwam met 60,79% wel tot een voldoende score.

Katja Renken Charming Lady

Katja Renken won met Charming Lady de Intermédiaire II.
FOTO: Steven Stegen

In de ZZ-zwaar won Audrey Veenstra de beide proeven met haar paard Silent Son Amour (v. Sandro Hit). Nick Kemps mocht in de beide proeven de tweede prijs in ontvangst nemen met Chapeau. Maybrett Schreurs en Bugatti Veyron NL (v. Uphill) schreven de Landenproef Junioren op hun naam met een mooi resultaat van 65,47%. Annelotte Felix stond vooraan in de individuele proef Junioren met Amos (v. Flemmingh) met 64,67%. Bij de Young Riders was Marjan Hooge de enige deelnemer. De amazone uit Ees scoorde met de ijverige en scherpe Ego Tripper Texel 63,82%.

Debuut
In de Prix St. Georges stelde Christa Larmoyeur Superhorse Banditos (Uphill x Cabochon) succesvol voor. Het debuut van deze combinatie was goed voor 64,41% en de tweede plaats. ,,Ik ben zeer tevreden”, laat Christa op Facebook weten. Ze heeft Banditos, in eigendom van Wytske Schuth, nog maar een paar weken onder het zadel en is zeer te spreken over de inzet van de bruine.

Winterstop
Jarmilla Peterson kwam na een wel erg lange winterstop voor het eerst sinds lange tijd weer in de baan met haar toppaard Don Chello. ,,Vorig jaar mei was onze laatste wedstrijd”, vertelt Jarmilla. De wedstrijdpauze lijkt Don Chello goed te hebben gedaan. ,,Hij deed enorm z’n best en ik heb echt genoten. Ik ben nog nooit zo makkelijk door een Prix St. Georges proef gekomen. Helaas bleef de teller staan op bijna 62 procent. Maar ik ben trots. Op naar de volgende uitdaging!”