Elmar van Hoorn heerst op EDR-concours Winschoten

  • 16 oktober 2016 19:50
door: Steven Stegen, 16 oktober 2016 19:50
Winschoten | STEGEN.NET
Elmar van Hoorn presteerde zondag sterk bij het EDR-concours in manege De Dollard. Van Hoorn won de gecombineerde Z/ZZ en werd derde in het M-progressief.
Elmar van Hoorn rijdt Ashville naar de overwinning op het EDR-concours in Winschoten. foto: Steven Stegen

Elmar van Hoorn rijdt Ashville naar de overwinning op het EDR-concours in Winschoten.
FOTO: Steven Stegen

De klassen B en L zaten zaterdag bomvol. Zondag was de deelname iets minder uitbundig, maar kwam er wel een flinke groep Z-combinaties aan de start. Omdat in de ZZ de belangstelling iets minder was werden de klassen samengevoegd.

Er werd goed gereden in de zwaarste klassen en dat terwijl het voor de meeste deelnemers toch het eerste indoor van dit seizoen was. Jur Vrieling en Suzanne Tepper waren met een flink aantal paarden naar De Dollard gekomen om deze paarden ervaring op te laten doen. Het was voor het publiek mooi om te zien wat voor talenten Vrieling en Tepper onder het zadel hebben.

Enorm vermogen
Zo startte Jur bijvoorbeeld de KWPN-hengst Etoulon VDL (v. Toulon). De hengst bleek buitengewoon voorzichtig en alert en toonde een enorm vermogen. Maar Vrieling startte ook de merrie Wind VA (v. Crawford). Met dit paard deed hij in de ingebouwde barrage een serieuze poging om de overwinning te pakken, door enorm kort te sturen. Maar een balk op de laatste hindernis gooide roet in het eten.

Winnaar van de Z/ZZ werd Elmar van Hoorn met zijn Z-paard Ashville (v. Guidam). Van Hoorn reed als derde in de barrage en moest lang wachten, maar zijn tijd van 40.27 was zo enorm snel dat hij eigenlijk niet echt bang hoefde te zijn alsnog geklopt te worden.

Renate Beuving kwam wel dicht in de buurt met haar Z-paard Darling (v. Cassini). Ze stuurde ook snel en vloeiend rond, maar met 40.38 kwam ze net te kort om Van Hoorn te kunnen verslaan. Beuving werd tweede. De derde plaats was voor de goed springende Dollard’s Cracker Jack, met in het zadel Lynn Bulthuis. De Duitse Mareike Weise werd vierde.

Foto’s bekijken en bestellen van de Z/ZZ tijdens het EDR-concours, klik kan hier