archief
contact
+31 6 53239630

Elmar van Hoorn schittert op Gronings kampioenschap

APPINGEDAM – Elmar van Hoorn is zaterdag in manege De Veenhoeve overtuigend Gronings kampioen ZZ-springen geworden. De ruiter uit Sappemeer pakte de titel met Clash van de Vita. Ook in de Z was Van Hoorn succesvol; hij pakte in die klasse de reservetitel.

Martijn Veenstra en Elmar van Hoorn bij de prijsuitreiking. ©Roelke Nienhuis

Van Hoorn wist in de ZZ-klasse het door Jan Oldejans opgebouwde barrageparcours als enige nogmaals foutloos te overwinnen en ook zijn tijd van 38.44 mocht er zijn. Yvonne van Dijk had het nakijken. Zij was met Urlando niet alleen iets langzamer (38.87), maar ze maakte ook nog eens twee springfouten, waarmee Van Dijk op de tweede plaats eindigde. In totaal kwamen in de ZZ-rubriek slechts zes combinaties aan de start.

Ook in de klasse Z presteerde Elmar van Hoorn overtuigend. Hij werd hierin tweede met Zyvanta. De titel was voor Martijn Veenstra, die met Luimstra’s Wabina (v. Cantos) dankzij een uitgekiende barragerit ruim een seconde sneller was. Veenstra pakte bovendien ook nog de derde plaats met Luimstra’s Wonderboy. De titel in de klasse M ging naar Claudia Blaauw met Gulf’s Pleasure. Rianty Zwart werd kampioen in de L met Ylysses. De amazone uit Oostwold kampte lange tijd met een knieblessure, maar is nu met een aantal veelbelovende jonge paarden op de weg terug.

Stegen.net

Total
0
Shares
0 deel
0 deel
0 deel
0 Tweet
0 deel