archief
contact
+31 6 53239630

Henrik von Eckermann voelt zich thuis op CSI Salland: ‘hier heerst een familiegevoel’

MARIËNHEEM – Hij is de hele wereld al over geweest, reed de grootste concoursen, nam deel aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro en London en won vrijdagavond op CSI Salland de hoofdrubriek: Henrik Von Eckermann voelt zich op Manege Bartels als een vis in het water.
Henrik von Eckermann. voelt zich thuis op het CSI Salland (archieffoto) foto: Longines Global Champions Tour | Stefano Grasso
Henrik von Eckermann. voelt zich thuis op het CSI Salland (archieffoto) FOTO: Longines Global Champions Tour | Stefano Grassso

Mariënheem | STEGEN.NET

Hij is de hele wereld al over geweest, reed de grootste concoursen, nam deel aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro en London en won vrijdagavond op CSI Salland de hoofdrubriek, de Nijwa Groep Prijs op 1.45m niveau. Henrik Von Eckermann voelt zich op Manege Bartels als een vis in het water. Met de zege verdiende de nummer 52 van de wereldranking ruim 8.000 euro en nieuwe wereldbekerpunten.

Het was de 18-jarige Lucas Porter, leerling van Jeroen Dubbeldam, die op winnende koers lag maar de ervaren Henrik Von Eckermann reed de barrage superstrak en reed met een pirouette naar rechts voorlangs een hindernis de dubbelsprong in, waar zijn paard Mary Lou (v. Montendro) als een katapult weer uit sprong.

Henrik von Eckermann. voelt zich thuis op het CSI Salland (archieffoto) foto: Longines Global Champions Tour | Stefano Grasso
Henrik von Eckermann voelt zich thuis op het CSI Salland (archieffoto)
FOTO: Longines Global Champions Tour | Stefano Grassso

Meer ruiters waren op dit idee gekomen, maar de meesten kregen een fout. Mark Martens was met de derde prijs met Cadell (v. Van Gogh) de beste Nederlander, gevolgd door Wesley Mulder op de vierde plaats met Twister de la Pomme (v. Darco).

Voor zichzelf begonnen
Henrik Von Eckermann was twaalf jaar lang stalruiter van de Duitse grootheid Ludger Beerbaum en is sinds een maand voor zichzelf begonnen in Duitsland. ,,En sinds die tijd rijd ik Mary Lou. Ze is van de eigenaar van de accommodatie waar ik de paarden heb staan. Dit was pas ons tweede concours samen. De barrage ging perfect. Ik hoefde haar niet rond te jagen om snel te zijn en daar ben ik heel blij mee. Ik kon haar goed aan het springen houden”, vertelt Von Eckermann, die toewerkt naar de Wereldbekerwedstrijden in Oslo en Helsinki.

Als het qua schema uitkomt, is Henrik Von Eckermann volgend jaar weer van de partij op CSI Salland. Zijn debuut verloopt op alle fronten uitstekend. ,,Allereerst ben ik heel blij dat ik last-minute nog kon inschrijven, want ik had dit concours over het hoofd gezien. Ik heb nieuwe paarden en moet ze nog leren kennen. Hier kan ik vier paarden rijden en dan allevier drie keer. Het programma zit ook nog eens goed in elkaar, want Mary Lou heeft morgen vrij en springt zondag de Grote Prijs. Zo’n vrije dag is prettig voor de paarden.”

Goede bodem
,,Maar het belangrijkste is de goede bodem. Je kan alles eromheen nog zo goed voor elkaar hebben, als de bodem niet goed is zul je nooit fijn rijden. Tweesterren concoursen reed ik niet veel, maar dit is leuk. Er heerst hier een familiegevoel. Ik voel me hier meer thuis dan op de grote vijfsterren shows. En toen ik vanochtend naar het ontbijt kwam, stond Jonny Roelofsen eieren te bakken. Geweldig.”

Gratis ontbijt
Het dankzij Dirk van den Broek Raalte gratis ontbijt voor grooms en ruiters, waarbij hoofdsponsor Jonny Roelofsen en CSI Salland-voorzitter Jeroen Bakker voor de gebakken eieren zorgen wordt zeer gewaardeerd. ,,Wat een stunt he. We hebben er ontzettend veel lol aan en het is voor iedereen een goede start van de dag”, vertelt Jeroen Bakker.

Zes winnaars
CSI Salland kende vrijdag zes winnaars. De L-finale om de Roelofsen Horse Trucks Salland Cup werd gewonnen door Kirby Nijenkamp met Beau (v. Manhattan). De internationale winnaars, naast Von Eckermann, waren Kristian Houwen (1.40m) met Dilydi (v. Contendro), Wiljan Laarakkers (1.30m) met Duchesse de la Pomme (v. Lambada van Berkenbroeck), Marriët Hoekstra (1.20m) met Eliane B (v. Tangelo van de Zuuthoeve) en Ellen Zwijnenberg (Youngster Tour) met Etcetera (v. Carnute).

Total
1
Shares
0 deel
0 deel
1 deel
0 Tweet
0 deel