Henrik von Eckermann met Mary Lou aan kop in wereldbeker Gothenburg

Share
  • 25 februari 2018 18:55

door: redactie, 25 februari 2018 18:55

blokjeGothenburg | STEGEN.NET | FEI

De Zweedse springruiter Henrik von Eckermann won zondag voor eigen publiek de wereldbeker in Gothenburg. Hij was in de barrage tien tegenstanders de baas met Mary Lou. Olivier en Nicola Philippaerts werden respectievelijk tweede en vierde.

Henrik von Eckermann met Mary Lou tijdens de ereronde van de wereldbeker Gothenburg. foto: FEI/Lotta Brundin Gyllensten

Henrik von Eckermann met Mary Lou tijdens de ereronde van de wereldbeker Gothenburg.
FOTO: FEI | Lotta Brundin Gyllensten

Henrik von Eckermann zette met de 12-jarige merrie Mary Lou een sublieme rit neer en slaagde er als enige in om het barrageparcours sneller dan 37 seconden af te leggen. Olivier Philippaerts werd op ruim een halve seconde achterstand tweede met H&M Legend of Love. Michael Whitaker werd verrassend derde met JB’s Hot Stuff, gevolgd door Nicola Philippaerts met H&M Harley vd Bisschop.

De Nederlanders kwamen er niet aan te pas. Harrie Smolders werd met Emerald 17e met een fout in de omloop. Jur Vrieling liep met VDL Glasgow van het Merelsnest NOP twee fouten op en werd 27e.

Grote blijdschap
Bij de familie Philippaerts heerste grote blijdschap over de tweede en de vierde plaats. ,,Dit is een geweldig resultaat voor Nicola en mezelf”, aldus een tevreden Olivier Philippaerts. ,,Ik mocht als laatste aan de barrage beginnen en heb werkelijk alles uit de kast gehaald om hier te winnen. Helaas waren Legend en ik net een fractie te traag. Ik had hier graag gewonnen maar ik onthoud onze prestatie. Legend springt zeer constant en dat laat het beste verhopen voor de komende weken en maanden. Na afloop van de persconferentie vernam ik dat ik toch rechtstreeks geplaatst ben voor de finale in Parijs. Dat is een mooi doel om naar toe te werken.”