Ulla Salzgeber oppermachtig in Lyon

Ulla Salzgeber oppermachtig in Lyon

30 oktober 2011 15:30 Uit Door redactie
Deel dit met je vrienden

LYON
De Nederlandse afvaardiging kon tijdens de tweede wedstrijd van de wereldbeker dressuur geen potten breken. Hans Peter Minderhoud werd vijfde in de kür met Withney van ‘t Genthof (v. Ferro). Ulla Salzgeber eiste met Herzruf’s Erbe de overwinning op.

Ulla Salzgeber met de 12-jarige Herzruf's Erbe.

De Duitse amazone won niet alleen de kür, maar schreef eerder ook al de Grand Prix op haar naam met haar 12-jarige paard. Landgenote Isabell Werth werd beide malen tweede met Warum Nicht FRH. Minderhoud werd in de Kür vijfde en in de Grand Prix zevende. Edward Gal legde in de Kür beslag op de zesde plaats, terwijl hij in de Grand Prix vijfde werd.

Hans Peter Minderhoud zei vrede te hebben met zijn klassering. ,,In de Grand Prix hadden we een paar, eigenlijk te veel, hakkeltjes. Zo begon Withney in stap tot twee maal toe iets te dribbelen. We hadden geen fouten, maar kon me vinden in de score van 69.404%. In de Kür ging het beter en terugkijkend denk ik dat we gewoon een goede proef hebben neergezet. Met een score van 74.100% weet ik dat ik met Whithney zeker nog progressie kan boeken, terwijl ik aan de andere kant voor dit moment best tevreden ben.”

Ook Edward Gal was tevreden. ,,Ik ben best blij met de Grand Prix, waarbij de score hoger had kunnen uitvallen als Next One niet voor de eners even was gesprongen en de piaffe’s allemaal even fraai waren afgewerkt. In de Kür was Next One, zonder fouten te maken, iets te druk. Dat ging ten koste van de mooie aanleuning en dat koste punten”, vertelde Edward.

Het klassement na twee wedstrijden wordt geleid door de Zweedse Tinne Vilhelmson Silfvén, gevolgd door de Italiaanse Valentina Truppa. Hans Peter Minderhoud staat op de derde plaats en Aat van Essen uit Heerde neemt voorlopig de zevende positie in.
[Stegen.net | KNHS]

De kür van Hans Peter Minderhoud: