Overtuigende zege Bo Oudhof en Colt Sollenburg bij eerste selectie DCIG

  • 2 oktober 2016 12:01
door: Steven Stegen, 2 oktober 2016 12:01

Nieuwe Pekela | STEGEN.NET

De eerste selectie voor de dressuurcompetitie Indoor Groningen (DCIG) is zaterdag in de ZZ-licht gewonnen door Bo Oudhof uit Nijeberkoop. De amazone van de Skânsruters nam met Colt Sollenburg (v. Vivaldi) flink afstand.
selectie DCIG. De hoofdrolspelers in de ZZ-licht bij de selectie van de DCIG in Nieuwe Pekela. foto: Facebook

De hoofdrolspelers in de ZZ-licht bij de selectie van de DCIG in Nieuwe Pekela.
FOTO: Facebook | Bo Oudhof

Het was natuurlijk even weer wennen voor de deelnemers, de overgang naar het indoorseizoen. De afgelopen zomer presteerde Bo Oudhof al heel sterk. Zo werd ze in Ermelo Nederlands kampioen bij de Junioren en won ze in het Stadspark de kür klasse Z2 bij het CH Groningen.

Overtuigend
In de manege in Nieuwe Pekela kwam Oudhof in de ZZ-licht aan de start en won ze met Colt Sollenburg zeer overtuigend. De combinatie behaalde een score van 72,43%. Oudhof: ,,Ik heb er de afgelopen twee maanden keihard voor getraind. Met zo’n mooi resultaat krijg ik alleen maar meer zin in het indoorseizoen.”

Ook de tweede plaats was voor een Friese amazone. Daarvoor zorgde Hennie Roffel, verbonden aan de stal van Christa Larmoyeur in Winschoten. Roffel startte Florijn en behaalde een mooie score van 69.00%. ,,Het was pas onze tweede start en er is zeker nog ruimte voor verbetering, maar we hebben een mooie score behaald”, laat Roffel op Facebook weten.

Geslaagd debuut
De derde plaats in de ZZ-licht werd gedeeld. Zowel Lineke Meursing met Casa Jane als Corinda Luttjeboer met Wonderboy DDH behaalden een score van 66,75%. Voor Lineke Meursing en Casa Jane was het daarmee een meer dan geslaagd debuut op dit niveau. Een andere debuterende combinatie kon ook tevreden zijn. Trea Mulder behaalde met Brinkhof’s EnVogue (Truus voor intimie) een mooie gedeelde vierde plaats.

Laura Zwart wint Z2
In de Z2 was Laura Zwart de overtuigende winnaar met haar Lumen Express. De amazone uit Oosterwolde, op de Hippiade reservekampioen in de Z2, behaalde nu een hoge score van 239,5 punten. Daarmee was Zwart de concurrentie ruimschoots de baas. Jane van Meerten werd met Aristo tweede met 227,5. Daarna volgden Cindy Stooker (Fly Away) en Corinda Lutjeboer (Da Vinci Sollenburg).

Finale
De finale van de DCIG is tijdens Indoor Groningen in Zuidbroek. De organisatie heeft besloten om dat niet op 2e Kerstdag te doen. De finales zijn nu op 24 december (L1, L2, M1) en 4 januari.

Uitslag ZZ-licht DCIG Nieuwe Pekela

ruiter paard score
1. Bo Oudhof
Skânsrúters
Colt Sollenburg
v. Vivaldi
72,43%
2. Hennie Roffel
Neta
Florijn
v. Sandreo
69,00%
3.ea Lineke Meursing
Hunebedruiters
Casa-Jane
v. Santano
66,57%
3.ea Corinda Luttjeboer
Schaapskooiruiters
Wonderboy DDH
v. Welt Hit II
66,57%

Uitslag Z2 DCIG 2016 Nieuwe Pekela

ruiter paard score
1. Laura Zwart
LR Hynstewille
Lumen Express
v. Vivaldi
239,5
2. Jane van Meerten
RJV Assen
Aristo
v. United
227,5
3. Cindy Stooker
RV de Driesporen
Fly Away
v. Westpoint
225