Pony-amazone Lisa Hamminga twee keer aan kop bij start DCIG

Share
  • 6 oktober 2016 11:02

door: Steven Stegen, 6 oktober 2016 11:02

Nieuwe Pekela | STEGEN.NET

Lisa Hamminga behaalde het afgelopen weekend bij de start van de dressuurcompetitie Indoor Groningen (DCIG) voor pony’s een dubbel succes. De talentvolle 14-jarige amazone uit Kropswolde won zowel de Z1 als de Z2.
Lisa Hamminga met haar pony Dekro's Anigo (archieffoto).

Lisa Hamminga met haar pony Jonkers Anigo (archieffoto).
FOTO: Steven Stegen

De veelzijdige jonge amazone, die ook uitkomt bij het springen, behaalde in de Z1 grote maat de overwinning met Dekro’s Pachino. De combinatie was met een score van 232 punten duidelijk beter in vorm dan de als tweede geëindigde Ava Krause met Golden Legend (228,5).

Jury enthousiast
Jurylid Jarmilla Peterson toonde zich enthousiast over de winnende proef van Hamminga. ,,Een getalenteerde amazone, die haar proef opvallend goed afwerkte. Haar Z1 pony heeft veel potentie. Ik werd ook blij van de afdruk die de pony toonde.”

In de Z2 eiste Lisa Hamminga de overwinning op met Jonkers Anigo. Met een prima score van 276,5 zette Hamminga de concurrentie op grote afstand. Nina Woerts werd tweede met Molenhorn’s Casanova met een resultaat van 258,5 punten.