Drentse ponytitels voor Maaike ten Hoor en Anouk Vos

Share
  • 9 augustus 2015 11:24

door: Steven Stegen, 9 augustus 2015 11:24

De Wijk | STEGEN.NET

Maaike ten Hoor uit Ruinen is Drents kampioen Z2-dressuur geworden bij de pony’s. Met Lemniscaat Rapsody kwam ze via een sterke k√ľr van de derde op de eerste plaats. Het ZZ-springen bij de pony’s werd gewonnen door Anouk Vos.
Maaike ten Hoor werd Drents kampioen in de Z2 cat. D met haar pony Lemniscaat Rapsody. Foto: Steven Stegen

Maaike ten Hoor werd Drents kampioen in de Z2 cat. D met haar pony Lemniscaat Rapsody.
FOTO: Steven Stegen

Voor de pony’s in de Z2 was er dit jaar ook een k√ľr op muziek en dat laatste onderdeel zorgde voor een flinke verschuiving in het klassement. Lisa Hamminga won met Dekro’s Anigo de gewone proef met 66,15%, gevolgd door Anna-Sophie Huisman met Spoekedammetje’s Nikos (64,87%) en Maaike ten Hoor (64,74%).

Prima voor de dag
In de k√ľr kwam Maaike ten Hoor prima voor de dag met de sterk galopperende Lemniscaat Rapsody en werd het optreden beloond met 70,458%. Dat was genoeg om Lisa Hamminga naar de tweede plek te verwijzen. Hamminga maakte veel foutjes in de galoponderdelen en kreeg een score van 64,375%. Almira Senel reed een goede k√ľr met de vooral in draf imponerende Molenhorn’s Casanova en zette de tweede score neer in de k√ľr.

Trots
Maaike ten Hoor zei via Facebook ontzettend trots te zijn. ,,Het is het derde jaar op rij dat ik met Raps Drents kampioen ben in de Z2! Ik heb fijn gereden in de proef, maar n√≥g fijner in de k√ľr”, aldus de leerlinge van Marjan van der Jagt.

Lisa Hamminga werd met Dekro's Anigo reservekampioen Z2 bij de pony's. Foto: Steven Stegen

Lisa Hamminga werd met Dekro’s Anigo reservekampioen Z2 bij de pony’s.
FOTO: Steven Stegen

In de Z1 eiste Lisa Hamminga de Drentse titel op. Met Dekro’s Mathador behaalde de amazone van de PC Laarwoud 62,21% en daarmee bleef ze Floor van Manen met Vinkenhove U2 (61,76%) de baas. Bij de kleine pony’s Z1/Z2 ging de titel naar Michelle Berends met Allstar. Merle Marit Heegen was in de M2 grote maat de beste met Julie.

Springen
Het ZZ-springen grote maat werd onbedreigd gewonnen door Anouk Vos. De amazone uit Dalerveen reed met Whisper een foutloze eerste ronde en in de tweede omloop kwamen er alleen twee strafpunten voor de tijd bij.

Veel spannender was het in de Z-DE, die eindigde met een barrage met vier combinaties. Lysanne Kruizinga uit Schoonloo was daarin duidelijk de snelste en zij werd dus Drents kampioen met Country’s Boy. Britt Wiersma werd tweede met Jariba’s Magic Twister. Romy Mulder pakte de titel in de Z-C met Bonne Femma. Nicky Snippe werd kampioen in de M-DE met Elvira.
[wppa type=”cover” album=”26″ size=”auto”]Any comment[/wppa]