Romain Duguet op herhaling in wereldbeker Helsinki

Share
  • 23 oktober 2016 18:57

door: redactie, 23 oktober 2016 18:57

Helsinki | STEGEN.NET

De voor Zwitserland rijdende Romain Duguet pakte zondag opnieuw de overwinning in de wereldbeker in Helsinki. In een overvolle barrage was hij met Quorida de Treho (v. Kannan) de snelste). Maikel van der Vleuten werd achtste.
Roman Duguet won met Quorida de Treho (v. Kannan) de wereldbeker in Helsinki.

Roman Duguet won met Quorida de Treho (v. Kannan) opnieuw de wereldbeker in Helsinki.

Voor de barrage kwamen 15 deelnemers terug en Maikel van der Vleuten startte met VDL Groep Arera C al vroeg in de barrage. Hij nam behoorlijk risico en daardoor raakte de combinatie in de dubbelsprong een beetje uit balans en dat resulteerde in een fout.

Leopold van Asten plaatste zich ook voor de barrage. Hij had in het basisparcours al flink wat te stellen met VDL Groep Beauty en in de barrage gingen er twee balken af. Daarmee werd deze combinatie 15e.

Romain Duguet maakte indruk. Zijn rit met de 12-jarige merrie Quorida de Treho was super, net als zijn tijd van 30.96. Ook vorig jaar won deze combinatie in Helsinki. Tweede werd de Fransman Mathieu Billot, die met Shiva d’Amaury 32.70 nodig had. Meredith Michaels-Beerbaum werd met Comanche derde.