Romain Duguet wint wereldbeker Helsinki

Share
  • 25 oktober 2015 18:49

door: redactie, 25 oktober 2015 18:49

HELSINKI | STEGEN.NET

De Zwitser Romain Duguet won zondag de tweede wereldbeker van dit seizoen. In Helsinki was hij in de barrage de snelste met Quorida de Treho (v. Kannan). Henk van de Pol werd fraai zevende met Willink.

Het zag er lang naar uit dat de Engelse Jessica Mendoza na een niet al te fraaie kamikazerit met Spirit T met de eerste prijs aan de haal zou gaan, maar Duguet wist in een nette rit toch nog iets sneller te rijden. De Zwitser had 36.85 nodig, tegen 36.96 voor Mendoza. Daniel Deusser stuurde de geweldig springende Cornet d’Amour naar de derde plaats.

Van de Pol zevende
Henk van de Pol moest al vrij vroeg in actie komen in de barrage en leek met Willink niet tot het uiterste te gaan. Wel maakte hij optimaal gebruik van de handige Willink, die met veel rek over het hout ging. Een mooie zevende plaats was de uitkomst voor de Brabantse combinatie.

Jur Vrieling haalde de barrage niet. Hoewel hij zijn schimmel VDL Zirocco Blue NOP prima aan het springen had viel er toch de achterste balk van één van de oxers. Meer dan de 18e plaats zat er derhalve niet in voor Vrieling.