European Pony Grand Slam krijgt ontknoping bij Jumping de Achterhoek

Share
  • 21 november 2016 19:49

door: Wendy Scholten, 21 november 2016 19:49

Vragender | STEGEN.NET

De eerste editie van de European Pony Grand Slam nadert haar ontknoping op Jumping de Achterhoek tijdens het eerste weekend van december in Vragender.
De ontknoping van de European Pony Grand Slam is tijdens Jumping de Achterhoek. foto: Jumping De Achterhoek.

De ontknoping van de European Pony Grand Slam is tijdens Jumping de Achterhoek.
FOTO: Jumping de Achterhoek

De overall winnaar krijgt een gloednieuw Equipe zadel model Synergy Special, geheel op maat gemaakt, en ook voor de nummers twee en drie zijn er mooie prijzen zoals een oxboard.

De European Pony Grand Slam bestaat uit een reeks topjeugdconcoursen, al waren er wat strubbelingen. Na afgelasting van Lier van de zomer, is nu ook het jeugdconcours in Neeroeteren (25 t/m 27 november) gecanceld.

Daarvoor in de plaats telt het resultaat in de internationale pony Grand Prix op het Centauer Park in het Belgische Opglabbeek (17 t/m 20 november). Verder telt het resultaat van Fontainebleau, Frankrijk, mee dat in april werd verreden.

De punten worden vergeven in de pony Grand Prix’s en komen op naam van de ruiter, dus niet van de combinatie. Daardoor zijn de ponyruiters vrij om verschillende pony’s in de Grand Prix te starten. De twee beste resultaten worden bij elkaar opgeteld. Inschrijven voor de European Pony Grand Slam is nog mogelijk.

Na de prijsuitreiking van de verplichte Grote Prijs van Jumping de Achterhoek op zondagmiddag 4 december in Vragender wordt de topdrie van de ponycompetitie gehuldigd. De concoursen in Fointainebleau, Opglabbeek en Vragender hebben nu al aangegeven dat er in 2017 een vervolg komt.