archief
contact
+31 6 53239630

Simon Morssinkhof houdt eer fami­lie hoog bij Jumping De Achterhoek

VRAGENDER — Simon Morssinkhof won donder­dag bij Jumping De Achterhoek de rubriek voor Junioren. Veel famlie­le­den op de tribu­ne zagen hem de over­win­ning pakken met Gines van de Klunderd. 
Simon Morssinkhof rijdt Gines van de Klunderd naar de overwinning in de rubriek voor Junioren bij Jumping De Achterhoek. foto: FotoTrailer

Vragender | STEGEN.NET

Terwijl de voltal­li­ge fami­lie Morssinkhof langs de zijlijn op het punt­je van de stoel zit, stee­p­led Simon Morssinkhof als aller­laat­ste ruiter op de openings­dag van Jumping de Achterhoek met flair naar de overwinning.

Het Belgisch neef­je van gast­heer Eric Morssinkhof won in Vragender de CSI Ommen Prijs, een 1.35m parcours voor juni­o­ren met barrage.

Simon Morssinkhof rijdt Gines van de Klunderd naar de overwinning in de rubriek voor Junioren bij Jumping De Achterhoek. foto: FotoTrailer
Simon Morssinkhof rijdt Gines van de Klunderd naar de over­win­ning in de rubriek voor Junioren bij Jumping De Achterhoek.
FOTO: Jumping de Achterhoek | Fototrailer

„Extra mooi om hier te winnen”, wijst Simon Morssinkhof naar de ooms, tantes en nicht­jes op het evene­ment. Zelfs zijn 12-jarig broer­tje Viktor rijdt mee op Jumping de Achterhoek en legde zijn eerste 1.15m parcours bij de pony’s fout­loos af. De broers Eric, Rolf (vader van Simon) en Stefan groei­den op in Lichtenvoorde en raak­ten alle­drie nauw betrok­ken met de paar­den­sport, zo ook hun kinderen.

Extra gemo­ti­veerd
„Je raakt er extra gemo­ti­veerd van om dan te winnen, maar ook omdat m’n vrien­din uit Frankrijk hier ook is en meerijdt. Jumping de Achterhoek is mijn favo­rie­te wedstrijd van het jaar. Het is keile­uk, al m’n vrien­den zijn hier, alles is goed gere­geld en de parcour­sen zijn mooi gebouwd.”

Hoewel Simon Morssinkhof met Gines van de Klunderd (v. Chatman) deel uit maak­te van het Belgisch juni­o­ren­team dat goud won op het EK, pakte hij nu pas zijn eerste indi­vi­du­e­le over­win­ning. „Ik ben heel vaak twee­de, derde of vier­de met haar gewor­den. Het is best een snel paard, maar ook een speci­a­le. Ze ziet alles, ze is heel alert en heel voorzichtig.”

De twee fout­lo­ze ritten met Cara Victoria (v. Chacco Blue), die hij tijde­lijk over­ge­no­men heeft van zijn zus, lever­de Simon een zesde prijs op. „Die ging ook goed. Het was de eerste keer dat we samen een barra­ge reden. Beste Nederlandse was Laurie Touw op de twee­de plaats met Carel van Donderen (v. Acolino).

Er waren ook nog twee Achterhoekse zeges. De Stokkumse Lars Kuster won de 1.30m Lichte Tour voor juni­o­ren met Dundee (v. Tolan R), terwijl Vincent Geerink uit Gelselaar het 1.35 voor ruiters onder de 25 jaar won op Capella Marienshof Z (v. Corland).

Overige winnaars waren Maud Wiefferink (1.20m rubriek) met Agono (v. Tolano van ‘t Riethof), Enola Mulder (1.15m pony’s) met Granouche en de Duitser Max Haunhorst (1.40m rubriek) met Charis (v. Cordobes II).

gerelateerde berichten
Total
2
Share