archief
contact
+31 6 53239630
Simon Morssinkhof rijdt Gines van de Klunderd naar de overwinning in de rubriek voor Junioren bij Jumping De Achterhoek. foto: FotoTrailer

Simon Morssinkhof houdt eer familie hoog bij Jumping De Achterhoek

Vragender | STEGEN.NET

Terwijl de voltallige familie Morssinkhof langs de zijlijn op het puntje van de stoel zit, steepled Simon Morssinkhof als allerlaatste ruiter op de openingsdag van Jumping de Achterhoek met flair naar de overwinning.

Het Belgisch neefje van gastheer Eric Morssinkhof won in Vragender de CSI Ommen Prijs, een 1.35m parcours voor junioren met barrage.

Simon Morssinkhof rijdt Gines van de Klunderd naar de overwinning in de rubriek voor Junioren bij Jumping De Achterhoek. foto: FotoTrailer
Simon Morssinkhof rijdt Gines van de Klunderd naar de overwinning in de rubriek voor Junioren bij Jumping De Achterhoek.
FOTO: Jumping de Achterhoek | Fototrailer

,,Extra mooi om hier te winnen”, wijst Simon Morssinkhof naar de ooms, tantes en nichtjes op het evenement. Zelfs zijn 12-jarig broertje Viktor rijdt mee op Jumping de Achterhoek en legde zijn eerste 1.15m parcours bij de pony’s foutloos af. De broers Eric, Rolf (vader van Simon) en Stefan groeiden op in Lichtenvoorde en raakten alledrie nauw betrokken met de paardensport, zo ook hun kinderen.

Extra gemotiveerd
,,Je raakt er extra gemotiveerd van om dan te winnen, maar ook omdat m’n vriendin uit Frankrijk hier ook is en meerijdt. Jumping de Achterhoek is mijn favoriete wedstrijd van het jaar. Het is keileuk, al m’n vrienden zijn hier, alles is goed geregeld en de parcoursen zijn mooi gebouwd.”

Hoewel Simon Morssinkhof met Gines van de Klunderd (v. Chatman) deel uit maakte van het Belgisch juniorenteam dat goud won op het EK, pakte hij nu pas zijn eerste individuele overwinning. ,,Ik ben heel vaak tweede, derde of vierde met haar geworden. Het is best een snel paard, maar ook een speciale. Ze ziet alles, ze is heel alert en heel voorzichtig.”

De twee foutloze ritten met Cara Victoria (v. Chacco Blue), die hij tijdelijk overgenomen heeft van zijn zus, leverde Simon een zesde prijs op. ,,Die ging ook goed. Het was de eerste keer dat we samen een barrage reden. Beste Nederlandse was Laurie Touw op de tweede plaats met Carel van Donderen (v. Acolino).

Er waren ook nog twee Achterhoekse zeges. De Stokkumse Lars Kuster won de 1.30m Lichte Tour voor junioren met Dundee (v. Tolan R), terwijl Vincent Geerink uit Gelselaar het 1.35 voor ruiters onder de 25 jaar won op Capella Marienshof Z (v. Corland).

Overige winnaars waren Maud Wiefferink (1.20m rubriek) met Agono (v. Tolano van ‘t Riethof), Enola Mulder (1.15m pony’s) met Granouche en de Duitser Max Haunhorst (1.40m rubriek) met Charis (v. Cordobes II).

Total
2
Shares
0 deel
0 deel
2 deel
0 Tweet
0 deel