Finalisten Drents kampioenschap indoor dressuur bekend

Share
  • 18 januari 2017 18:34

door: Steven Stegen, 18 januari 2017 18:34

Exloo | STEGEN.NET

In de regio Drenthe van de KNHS zijn de finalisten voor het provinciaal kampioenschap indoor dressuur bekend. Na de laatste selectie in Exloo kan de balans worden opgemaakt.

In de ZZ-licht mogen zeven combinaties door naar de finale van het Drents kampioenschap indoor dressuur, dat op 10 en 11 februari wordt verreden in het Hippisch Centrum Emmen in Erica. Veronique Roerink rondde de selecties het best af. Met Flanell reed ze twee van de vier selecties. Roerink won in Zuidwolde en werd tweede in Bronneger.

Marissa Spoor was bij de selecties in de Z2 de beste met Brinkhof's Empire S.

Marissa Spoor was bij de selecties in de Z2 de beste met Brinkhof’s Empire S.

De overige finalisten in de ZZ-licht zijn Francis Turkensteen (Enieta), Nars Gottmer (Floris Vinckenburgh), Trea Mulder (Brinkhof’s EnVogue), Ina Beuving (Erona Utopia en Dinant B) en Karin Vosman (Vasco).

Marissa Spoor sterkste in Z2
In de Z2 kwam Marissa Spoor als sterkste deelnemer uit de selecties naar voren. Ze won met Brinkhof’s Empire S de eerste selectie in Zuidwolde en werd tweede in Bronneger. De twee andere selecties leverden een vijfde en derde plaats op, maar de twee beste resultaten tellen.

Ook Loes Corsel plaatste zich dankzij haar tweede plaats met Disney bij de laatste selectie in Exloo. Verder zijn in de finale Marrit Reussien (Hidde fan de Brinkhof), Natascha Veen (Damoiselle), Paulien Alberts (Enrico), Maaike ten Hoor (Sam), Lisa Paping (Sutile ak’s Sambuca) en ook Floor Vos van de partij.

Blessure
Voor Floor Vos was de laatste selectie vooral bedoeld om haar Fine-Tuned DFV nog wat extra ervaring te laten opdoen. Ze pakte twee keer een vierde en een tweede plaats bij de selecties en daarmee was de kampioenscombinatie van afgelopen zomer in de Z1 al zeker van plaatsing voor de finale. De amazone uit Valthe was gebrand op het neerzetten van een goede score bij de laatste selectie afgelopen zondag in Exloo. Helaas bleek haar paard Fine-Tuned DFV bij het betreden van de wedstrijdbaan een kleine blessure te hebben opgelopen.

Floor Vos meldt zich af bij de jury.

Floor Vos meldt zich af bij de jury.

Na een rondje draven besloot Vos zich af te melden bij de jury. ,,Ik denk dat hij zich net met aandraven voordat ik de proef begon heeft aangetikt. Ben er echt kapot van. Hij liep super fijn met losrijden en hij is zo in topvorm”, aldus Floor Vos. Ze heeft zich inmiddels moeten afmelden voor deelname aan de finale. ,,Het herstel zal een aantal maanden duren.”

Geplaatst voor Drents kampioenschap 2017

ZZ-licht ruiter paard club
Veronique Roerink Flanell
v. Apache
Drentse Hooglanden
Francis Turkensteen Enieta
v. Johnson
Stroomruiters
Nars Gottmer Floris Vinckenburgh
v. Uphill
Ceres
Trea Mulder Brinkhof’s EnVogue
v. …
RV Dwingeloo
Ina Beuving Erona Utopia
v. Westpoint
RV Exloo
Ina Beuving Dinant B
v. United
RV Exloo
Karin Vosman Vasco
v. Cabochon
Stidalruiters
Z2 ruiter paard club
Marissa Spoor Brinkhof’s Empire S
v. Zardando
RV Dwingeloo
Loes Corsel Disney
v. Painted Black
Milleniumruiters
Marrit Reussien Hidde fan de Brinkhof
v. Tsjalke
RV Dwingeloo
Natascha Veen Damoiselle
v. …
Drentse Hooglanden
Floor Vos Fine-Tuned DFV
v. Armani
RV Exloo
Paulien Alberts Enrico
v. Van Gogh
Milleniumruiters
Maaike ten Hoor Sam
v. Métall
Milleniumruiters
Lisa Paping Sutile ak’s Sambuca
v. …
RV Exloo
Overige finalisten

Z1: Zoë Zwiggelaar (Fidarsi Rossi ZrZ), Wilmer Lanning (De bonte drie Sir Mendel), Anja Prop (Fynona), Puck Wilmink (Brinkhof’s Faira), Willemijn v.d. Kolk (Bayin-Mah), Cecile Smit (Edmond), Joanne Westerhof (Enya), Lisa Paping (Desperado M)

M2: Floor van Manen (Gregor), Judith Werkman (Guance), Frans van den Heuvel (Geronimo), Krista Lensing (Edurant), Naomi Schonewille (Goldwyn), Judith Werkman (Gaucho), Inge Haikens (Bonair), Marrit Reussien (Jarn fan de Brinkhof)