Veronique Roerink de beste bij eerste selectie Drents kampioenschap dressuur

  • 8 november 2016 07:55
door: redactie, 8 november 2016 07:55

Zuidwolde | STEGEN.NET

Veronique Roerink won zaterdag in Zuidwolde de eerste selectie voor het Drents kampioenschap indoor dressuur in de ZZ-licht. Roerink voerde de rubriek aan met Flanell (v. Apache).
Drents kampioenschap dressuur. Veronique Roerink won in Zuidwolde met Flanell de eerste selectie voor het Drents kampioenschap in de ZZ-licht (archieffoto). foto: Steven Stegen

Veronique Roerink won in Zuidwolde met Flanell de eerste selectie voor het Drents kampioenschap in de ZZ-licht (archieffoto).
FOTO: Steven Stegen

Bij deze eerste selectie in manege Den Esch kwamen in de ZZ-licht elf combinaties aan de start. Veronique Roerink behaalde de winnende score van 71,4%. Goede tweede was Trea Mulder met Brinkhof’s EnVogue, eveneens een nakomeling van Apache.

In de spannende Z2 was Marissa Spoor de beste. Zij behaalde met Brinkhof’s Empire S 229 punten. Op kleine afstand volgde Paulien Alberts met Enrico op de tweede plaats met 227,5. Daarna viel er een klein gat naar de nummer drie: Marrit Reusien met Hidde fan de Brinkhof met 222,5 punten.

De tweede selectie is op zondag 20 november in Bronneger. Daarna zijn er nog selecties voor de zwaarste klassen op zaterdag 7 januari in Assen en zondag 15 januari in Exloo. Combinaties die zich voor de finale van het Drents kampioenschap willen plaatsen moeten aan minimaal twee selecties deelnemen. Bij het rijden van meerdere selecties tellen de twee beste resultaten.