archief
contact
+31 6 53239630

Drentse dres­suur­ti­tel voor Veronique Roerink en Flanell

ERICA — Veronique Roerink is met Flanell Drents kampi­oen in de ZZ-licht gewor­den. Ze wist beide onder­de­len te winnen. In de span­nen­de Z2 was de titel voor Paulien Alberts met Enrico. 
Veronique Roerink werd met Flanell reservekampioen in de Z1. foto: Steven Stegen

Erica | STEGEN.NET

Veronique Roerink is met Flanell Drents kampi­oen in de ZZ-licht gewor­den. Ze wist beide onder­de­len te winnen. In de Z2 was de titel voor Paulien Alberts met Enrico.
Veronique Roerink en Flanell werden Drents kampioen in de ZZ-licht.
Veronique Roerink en Flanell werden Drents kampi­oen in de ZZ-licht.
FOTO: KNHS regio Drenthe

In de ZZ-licht was er spra­ke van ‘Apache power’, want niet alleen het winnen­de paard Flanell stamt van deze hengst, ook de nummer twee heeft als vader Apache: Brinkhof’s EnVoque, gere­den door Trea Mulder-Dolsma.

Roerink pres­teer­de al opval­lend sterk tijdens de selec­ties en tijdens de fina­le liet ze zich niet in het nauw drij­ven. In de verplich­te proef behaal­de ze met Flanell al een topsco­re van 75,07% en in de kür was de waar­de­ring met 76,188% zelfs nog hoger. „Ik was zeer tevre­den over beide proe­ven. Als dan de punten ook zo uitval­len dan is dat hele­maal mooi.”

De derde plaats was voor Francis Turkensteen en haar paard Enieta. „Ik ben best een beet­je trots. In de kür zaten wat fout­jes, maar ik ben blij met m’n paard”, reageer­de Turkensteen op Facebook. De eerste twee mogen voor Drenthe naar het KNHS-kampioenschap.

Spannende Z2
In de span­nen­de Z2 eiste de erva­ren Paulien Alberts de Drentse titel op. Met haar paard Enrico was ze in de beide onder­de­len de sterk­ste. Alberts behaal­de een gemid­del­de van 67,358%. Goede twee­de werd Marissa Spoor met Brinkhof’s Empire S, die met een gemid­del­de van 66,393% goed tegen­stand bood. Maaike ten Hoor nam met Sam de derde plaats in.

Paulien Alberts Enrico
Paulien Alberts werd met Enrico Drent kampi­oen in de Z2.
FOTO: KNHS regio Drenthe

Zoë Zwiggelaar werd in de Z1 als kampi­oe­ne gehul­digd. Met haar paard Fidarsi Rossi ZrZ kwam ze uit op een ronde score van 70%. Cecile Smit bleek een geduch­te concur­rent, maar zij kwam met Edmond (v. Westpoint) een frac­tie te kort om Zwiggelaar te kunnen kloppen.

Frans van den Heuvel was in de M2 de beste met Geronimo (v. Tango). In de M1 was de titel voor Jantine Slingerland met Glow.

De Z2 voor pony’s werd met een mooie voor­sprong gewon­nen door Anna-Sophie Huisman met Spoekedammetje’s Nikos met een gemid­del­de van 69,634%. Lisa Hamminga werd met Jonker’s Anigo tweede.

gerelateerde berichten
Total
2
Share