Grote Prijs Jumping Indoor Maastricht voor Nicola Philippaerts

Share
  • 13 november 2016 17:25

door: redactie, 13 november 2016 17:25

Maastricht | STEGEN.NET

Nicola Philippaerts heeft zondag de Grote Prijs van Jumping Indoor Maastricht gewonnen. De Vlaamse ruiter zette met de schimmelhengst H&M Zilverstar T (v. Berlin) met afstand de snelste foutloze rit neer in de barrage.

Voor de beslissende ronde op tijd kwamen acht combinaties terug in de baan in het MECC. De snelste rit in de barrage werd afgeleverd door de Belg Jérome Guery (35.03 seconden), maar hij kreeg met Jérome Guery een springfout en werd daarmee vierde.

In de barrage bleven slechts drie deelnemers opnieuw foutloos. Nicola Philippaerts was daarvan met 36.58 royaal de snelste. De Italiaan Michael Cristofoletti eindigde met Belony als tweede. De Amerikaan Wilton Porter nam met Caletto Cabana de derde plaats in.

Moeilijk
,,Het basisparcours was best moeilijk en Zilverstar sprong eigenlijk een beetje stroef‚ÄĚ, blikt Nicola Philippaerts terug op zijn zege. ,,In de barrage kwam ik als vijfde aan de beurt. Zilverstar sprong nu echt heel vlot wat resulteerde in een foutloze ronde en de snelste tijd. Maastricht is een wedstrijd met traditie. Ik ben enorm blij met deze zege.‚ÄĚ

Geen enkele Nederlander wist tot de barrage door te dringen. Robert Vos was op de tiende plaats de beste Nederlander. Hij kreeg met Carat een springfout in de eerste omloop. Dat overkwam ook Jelmer Hoekstra (elfde met Aken Utopia), Leopold van Asten (twaalfde met VDL Groep Beauty) en Jeroen Dubbeldam, die met SFN Zenith N.O.P. 16e werd.