archief
contact
+31 6 53239630

Grote Prijs Jumping Indoor Maastricht voor Nicola Philippaerts

MAASTRICHT — Nicola Philippaerts heeft zondag de Grote Prijs van Jumping Indoor Maastricht gewon­nen. De Vlaamse ruiter zette met H&M Zilverstar T (v. Berlin) met afstand de snel­ste fout­lo­ze rit neer in de barra­ge. Robert Vos was op de tien­de plaats de beste Nederlander. 

Maastricht | STEGEN.NET

Nicola Philippaerts heeft zondag de Grote Prijs van Jumping Indoor Maastricht gewon­nen. De Vlaamse ruiter zette met de schim­mel­hengst H&M Zilverstar T (v. Berlin) met afstand de snel­ste fout­lo­ze rit neer in de barrage.

Voor de beslis­sen­de ronde op tijd kwamen acht combi­na­ties terug in de baan in het MECC. De snel­ste rit in de barra­ge werd afge­le­verd door de Belg Jérome Guery (35.03 secon­den), maar hij kreeg met Jérome Guery een spring­fout en werd daar­mee vierde.

In de barra­ge bleven slechts drie deel­ne­mers opnieuw fout­loos. Nicola Philippaerts was daar­van met 36.58 royaal de snel­ste. De Italiaan Michael Cristofoletti eindig­de met Belony als twee­de. De Amerikaan Wilton Porter nam met Caletto Cabana de derde plaats in.

Moeilijk
„Het basis­par­cours was best moei­lijk en Zilverstar sprong eigen­lijk een beet­je stroef”, blikt Nicola Philippaerts terug op zijn zege. „In de barra­ge kwam ik als vijf­de aan de beurt. Zilverstar sprong nu echt heel vlot wat resul­teer­de in een fout­lo­ze ronde en de snel­ste tijd. Maastricht is een wedstrijd met tradi­tie. Ik ben enorm blij met deze zege.”

Geen enke­le Nederlander wist tot de barra­ge door te drin­gen. Robert Vos was op de tien­de plaats de beste Nederlander. Hij kreeg met Carat een spring­fout in de eerste omloop. Dat over­kwam ook Jelmer Hoekstra (elfde met Aken Utopia), Leopold van Asten (twaalf­de met VDL Groep Beauty) en Jeroen Dubbeldam, die met SFN Zenith N.O.P. 16e werd.

gerelateerde berichten
Total
2
Share