Marjan Hooge moest Fulltime laten inslapen: ‘het was de verdrietigste dag in mijn leven’

Marjan Hooge moest Fulltime laten inslapen: ‘het was de verdrietigste dag in mijn leven’

26 november 2016 14:14 Uit

Door redactie
 
Leestijd: < 1 minuut

Ees | STEGEN.NET

Dressuuramazone Marjan Hooge heeft afscheid moeten nemen van haar oogappel Fulltime. De 12-jarige Fidermark-zoon is ingeslapen. Hij kampte met een neurologische afwijking. ,,Het was de verdrietigste dag van mijn leven”, aldus Marjan Hooge op Facebook.
Marjan Hooge Fulltime

Marjan Hooge en haar oogappel Fulltime tijdens het CH Eext van 2013.
FOTO: archief Roos Meertens

Het zure aan de hele situatie is dat Fulltime net weer een tijdje thuis was, nadat hij geleased was door een Australische para-amazone die heeft geprobeerd de Paralympische spelen te halen. Na terugkomst bleek Fulltime steeds minder zichzelf.

‘Pijn in ons hart’
De familie Hooge kwam voor een moeilijke, maar ook overmijdelijke keuze te staan. ,,Altijd hoop je om nooit die beslissing te moeten maken. Met pijn in ons hart, hebben wij dit helaas wel voor Fulltime moeten beslissen. Ook al zegt je gevoel dan van nee, het is beter zo”, zo schrijft Marjan Hooge op Facebook.

De Drentse amazone behaalde een reeks van successen met Fulltime. In 2013 won de combinatie in Saumur, Biarritz en Pompadour. Verder wonnen ze teamzilver bij de Junioren op het EK.

Deel dit bericht