Hippisch Centrum Exloo mikt op 50 paardenevenementen per jaar

Hippisch Centrum Exloo mikt op 50 paardenevenementen per jaar

20 december 2016 16:36 Uit Door Steven Stegen
Deel dit met je vrienden

🔴 Exloo De ambities van het nieuwe bestuur van de stichting Hippisch Centrum Exloo gaan nog veel verder dan de onlangs binnen gesleepte internationale menwedstrijd en de Drentse kampioenschappen. ,,Uiteindelijk willen we naar 50 evenementen per jaar”, zegt voorzitter Koos Naber.

Voorzitter Koos Naber op het buitenterrein van het Hippisch Centrum Exloo.

Voorzitter Koos Naber op het buitenterrein van het Hippisch Centrum Exloo.
📸 Steven Stegen

Het nieuwe bestuur heeft hoge verwachtingen van de buitenpiste die nog zal worden vergroot en een eb-en-vloed bodem zal krijgen. ,,We denken op termijn aan internationale wedstrijden”, zegt Koos Naber.

Volgens Naber is de tijd juist nu rijp om te investeren. De nieuwe bestuursleden verwachten dat er steeds minder animo zal komen voor wedstrijden op gras. Door nu een royale accommodatie op te zetten verwachten ze een beslissende voorsprong te nemen.

Proeftuin

Ook geldschieter Lieuwe Koopmans ziet die ontwikkeling. Voor hem wordt Exloo een soort visitekaartje. ,,Een ideale proeftuin om nieuwe dingen te proberen op het gebied van geluid en licht. En ik verwacht ook dat andere organisaties er voor gaan kiezen hun evenementen naar Exloo te verplaatsen.”
🔴 Stegen.net