Ruime overwinning in Exloo voor Floor Vos en Fine-Tuned DFV

Share
  • 11 december 2016 12:09

door: Steven Stegen, 11 december 2016 12:09

Exloo | STEGEN.NET

Dressuuramazone Floor Vos wist vrijdagavond in het Hippisch Centrum Exloo met grote afstand de in handicap verreden Z2/ZZ-licht te winnen. Ze domineerde de rubriek met Fine-Tuned DFV.
Floor Vos won in Exloo met Fine-Tuned DFV (v. Armani) (archieffoto).

Floor Vos won in Exloo met Fine-Tuned DFV (v. Armani) (archieffoto).
FOTO: Steven Stegen

Floor Vos liet weten ,,fijn te hebben gereden” en dat vond de jury ook, want de score van 67,21% voor haar Z2-proef loog er niet om. Met deze hoge score nam de combinatie uit Valthe flink afstand van de nummer twee: Ina Beuving met Eronia Utopia (64,71%). Laura Zwart pakte de derde plaats en vierde plaats, respectievelijk met Lumen Express en Eros.

Gezonde spanning
Floor Vos blikt zeer tevreden terug op haar proef met de zesjarige Fine-Tuned DFV (v. Armani). ,,Het liep allemaal heel fijn. Fine-Tuned had door de mooie aankleding van de hal wat gezonde spanning en dat pakte goed uit. Hij maakte zich daardoor nog mooier.”

Vos kijkt met vertrouwen uit naar het Drents indoor kampioenschap in februari. ,,We hebben nu twee selecties gehad, waarbij we beide keren vierde werden. In januari is er in Exloo nog een selectie. Ik ga er van uit dat we geplaatst zijn en gezien de opgaande lijn van de laatste tijd heb ik er heel veel zin en vertrouwen in.”

Ook in de Z1 ging de overwinning naar een amazone van de LR Exloo en ook hier met een grote voorsprong. Die eer kwam toe aan Lisa Paping, die met Desperado M tot een knappe score van 65,29% kwam. De tweede prijs ging naar Laura Zwart met Equisina.