Home » Webwinkel voor sperma: ‘conservatieve paardenfokkerij kan niet achterblijven’
kort nieuws

Webwinkel voor sperma: ‘conservatieve paardenfokkerij kan niet achterblijven’

Heerjansdam | STEGEN.NET

Fokkers kunnen voortaan via een nieuwe webwinkel onlinehengstenboer.nl sperma voor hun merries bestellen.
webwinkel sperma. Fokkers kunnen bij de webwinkel online sperma bestellen.
Fokkers kunnen bij de webwinkel online sperma bestellen.

Waar fokkers eerst alle hengstenhouders af moesten gaan om een geschikte hengst voor hun merrie te vinden, is er nu één unieke database te vinden met een uitgebreide collectie dekhengsten. Het is mogelijk de verschillende hengsten met elkaar te vergelijken.

Korting
Daarnaast geeft de webwinkel merriehouders 10% korting per dekking. De webwinkel betekent het begin van een moderner tijdperk voor paardenfokkers, aldus de initiatiefnemers.

Online aankopen doen wordt steeds normaler. Het afgelopen jaar kochten 11,1 miljoen Nederlanders van 12 jaar en ouder iets online (NRC, dec. 2015). De vrij conservatieve Nederlandse fokkerij kan niet achterblijven, zo vinden de initiatiefnemers.

Hengstenhouders zoals Van Olst Horses, De Dalhoeve, Jos & Trudi Houwen, Tewis van Kooten, Dekstation Westland en De Wiemselbach maken zich al sterk voor de nieuwe webwinkel.

Wanbetalers
Naast de voordelen voor merriehouders biedt de webwinkel ook voordelen voor hengstenhouders. Jaarlijks worden er 8.500 KWPN-veulens geboren. Per jaar loopt de totale omzet van de Nederlandse hengstenhouders op tot bijna 12 miljoen euro. Helaas zijn er veel wanbetalers, waardoor hengstenhouders jaarlijks veel geld mislopen.

Bij de nieuwe webwinkel zijn hengstenhouders verzekerd van hun dekgeld, omdat merriehouders vooraf moeten betalen. Op dit moment biedt de site 11 dressuurhengsten en 23 springhengsten aan.

over de auteur

redactie

De redactie van Stegen.net bericht sinds 1995 over de paardensport, met het accent op Noord-Nederland.

Heb je tips en/of aanmerkingen of verbeteringen, meld die dan op info@stegen.net