archief
contact
+31 6 53239630

Natascha Veen domineert M-rubrieken

Natascha Veen met haar M1-paard Woezel. ©Steven Stegen
Natascha Veen met haar M1-paard Woezel.
FOTO: Steven Stegen

WANROIJ – Ze was al de beste van Groningen in de M1 en de M2 en nu is Natascha Veen dat ook van Nederland. De 37-jarige amazone uit Bellingwolde schitterde zaterdag tijdens de KNHS- kampioenschappen in beide klassen.

Eerst werd Natascha Veen kampioen in de M1. Met de zesjarige Woezel (v. Cabochon) won ze met een percentage van 68,50% de Verkeersschool Blom Prijs. De tweede plaats was voor Rianne van Dulst-De Lange. Met Wicket (v. San Remo) reed de dressuuramazone uit Ermelo een proef die gewaardeerd werd met 68,33%. Jeroen de Bree kwam uit voor de Bosruiters uit het Utrechtse Driebergen. Met de schimmelruin Winnetou scoorde de 23-jarige ruiter exact 68%, goed voor een derde plaats in het eindklassement.

Zaterdagavond schreef Natascha Veen opnieuw een rubriek op haar naam. De 37-jarige amazone won ook de M2, nu in het zadel van Wardanda (v. Welt Hit II). De combinatie kreeg een waardering van 68,83%. Reservekampioen werd José van Haaren van de Brabantse rijvereniging De Drie Beerzen uit Oost West Middelbeers. Met haar paard Domino van ’t Heike (v. Ferro) haalde de amazone een score van 68,67% in de Subli Prijs. Annemiek Buizer uit Nieuwerkerk aan de IJssel werd derde met Be Fair (v. Donnerschlag) en een score van 67,83%.

Uniek kampioenschap

Voor Natascha Veen was het dus een uniek kampioenschap. ,,Mijn dag was al helemaal goed, omdat we het kampioenschap in de klasse M1 al hadden gewonnen. Dat was best een verrassing, want die titel kwam echt als een donderslag bij heldere hemel uit de lucht vallen. Daarom kon ik ook heel ontspannen aan dit kampioenschap beginnen. Ik had geen last van stress en was daardoor super ontspannen en het klinkt gek, maar het was net alsof dit tweede kampioenschap als vanzelf kwam. Natuurlijk liep Wardanda een ijzersterke proef. De hele proef door bleef mijn paard er aan trekken, en wat wil je dan nog meer?”, lachte Natascha Veen, die moeder is van twee kinderen.

Zo gemakkelijk als Veen de titel in de M2 opeiste, zo spannend was het in de M1. ,,Woezel had een beetje last van spanning. Hij is best gevoelig voor drukte en toen er ineens een paard voorbij kwam klepperen en wij in de rechter contragalop bezig waren, schrok Woezel enorm en even was de controle helemaal weg. Dat leverde twee drieën op. Gelukkig kon ik het niet alleen goed herstellen, maar bleef mijn paard verder ook goed bij de les”, aldus Natascha Veen, die lest bij Johan Hamminga.

NHP

Total
0
Shares
1 comment
 1. gewelig gedaan zeg natascha.
  heb je nog niet persoonlijk kunnen feliciteren.
  dan maar zo.
  ja je hebt top paarden en ze zijn zo lief.
  ook van Alana felicitaties.

  gr Diane vd Barg

Comments are closed.

gerelateerde berichten
Total
0
Share