Beaudine Hollemans Gronings kampioen in de ZZ: ‘mijn wens is uitgekomen!’

  • 20 juli 2016 11:47
door: Steven Stegen, 20 juli 2016 11:47

Groningen | STEGEN.NET

Beaudine Hollemans legde zondag bij het Gronings kampioenschap beslag op de ZZ-titel. De amazone uit Ommelanderwijk bleef met Bella Diva RB (v. Indorado) Robert Havinga voor.

Beaudine Hollemans met Bella Diva (archieffoto). foto: Steven Stegen

Beaudine Hollemans met Bella Diva (archieffoto).
FOTO: Steven Stegen

Met maar drie combinaties in de ZZ was deze zwaarste klasse niet heel dik bezet. Zowel Beaudine Hollemans als Robert Havinga (met Bacardi) begonnen met een foutloos rondje, terwijl Marianne Boerema met Dollard’s Chanell een springfout opliep. In de tweede omloop reed Boerema nul en maakten de overige twee een fout.

Na twee ronden hadden de drie dus dezelfde score van vier strafpunten. Een barrage bracht de beslissing. Daarin wist Beaudine Hollemans met Bella Diva RB, aangesloten bij LR Veendam, als enige foutloos rond te rijden. Robert Havinga was weliswaar sneller, maar zijn moedige rit bracht hem een springfout en daarmee de tweede plek. Hollemans reed als laatste en maakte het mooi af.

Wens uitgekomen
Kampioene Beaudine Hollemans had vooraf niet op de titel gerekend, maar er wel op gehoopt. ,,Ik had natuurlijk niet direct verwacht kampioen te worden. Het blijft een wedstrijd en een foutje is snel gemaakt. Daar komt bij dat ik nog niet zo lang in het ZZ rijd, maar we zitten de laatste tijd wel lekker in het ritme, dus voor mijn gevoel maakte ik wel een kans. Het was wel een grote wens van mij om met dit paard, die ik vanaf haar derde jaar rijd, op dit niveau kampioen te worden en naar het NK te mogen. En die wens is uit gekomen. Ben er superblij mee!”

Smetteloze rondjes
In de klasse Z verraste de jonge amazone Chantal Windstra. Zonder dat ze barrage hoefde te rijden eiste de net 16-jarige amazone uit Boerakker na twee smetteloze rondjes de Groninger titel op met Altanja (v. Guidam). Marianne Boerema werd tweede met Dollard’s Fabian HBC met een totaal van vier strafpunten. Rianty Zwart, onlangs nog winnaar van het CH Parkstad, kreeg in de eerste omloop al twee afworpen met Elievia en was daarmee kansloos voor een hoge klassering.

In de klasse M presteerde Tessa Hoeksema opvallend. De amazone van Nienoord pakte de titel met El Vleut H en werd bovendien reservekampioen met Easy Boy H. Op de plaatsen drie en vier volgden Lynn Bulthuis en Marianne Boerema.