Home » Marten Luiten opnieuw niet te kloppen in KNHS-Felix Juristen Cup
pony's

Marten Luiten opnieuw niet te kloppen in KNHS-Felix Juristen Cup

Vorden | STEGEN.NET | KNHS

Marten Luiten wist zaterdag ook de derde wedstrijd te winnen van de KNHS-competitie om de KNHS-Felix Juristen Cup. Het jonge talent uit Winschoten was net als bij de eerdere wedstrijd in Genemuiden de beste met Goldwin’s Hoeve’s Movie Star.
Marten Luiten met Goldwin's Hoeve's Movie Star (archief). Foto: Facebook | Jeanette Drenth
Marten Luiten met Goldwin’s Hoeve’s Movie Star (archief).
FOTO: JEANETTE DRENTH

De wedstrijd op dressuurstal Seren in Vorden stond oorspronkelijk gepland op 7 januari, maar werd toen afgelast vanwege de weersomstandigheden. Nu werd er onder bijna als voorjaar aandoende omstandigheden alsnog gestreden om de dagprijzen en de competitiepunten.

Marten Luiten was de enige die met een fraaie score van 72.66% boven de 70% wist de scoren. Achter Marten Luiten kwam Sam Oudhof uit Nijeberkoop met Bodethal´s Kosima met 69.57% op plaats twee. De winnares van de eerste wedstrijd in Nieuw en Sint Joosland, Brandy Bos (Huizen) eindigde nu als derde. Met haar Charming Foret scoorde de amazone 69.15%.

Bondscoach in Hongarije
Door de verplaatsing van de wedstrijd kon bondscoach Monique Peutz niet aanwezig zijn in Vorden. Peutz vertelt : ,,Ik ben momenteel in Hongarije, deze trip stond al lang vast en alles was al geboekt. Gelukkig kan ik hier veel nuttig werk doen, komende zomer is hier het EK voor de pony´s en ik heb deze dagen veel goede contacten opgedaan en informatie verkregen over het EK.”

Peutz werd goed op de hoogte gehouden. ,,Ik kreeg van verschillende ruiters een berichtje over hoe ze gereden hebben, super. Veel van hen sturen ook niet alleen hun punten, maar weten goed te vertellen wat er nog beter kan. Marten Luiten was bijvoorbeeld zeer tevreden, maar wist ook dat de pony soms nog wat lichter in de voorhand mocht blijven. Nummer twee Sam Oudhof was natuurlijk ook tevreden, maar wist dat het in de afwerking nog wel wat beter kon en dat de galop iets meer sprong mocht hebben. Dat is geweldig, natuurlijk is goed scoren belangrijk, maar ze moeten vooral goed leren paardrijden. Zelf leren voelen hoe het ging en waar verbetering mogelijk is, dat is super belangrijk”, vertelt Peutz enthousiast.

Deel dit met je vrienden