Daphne van Peperstraten grijpt ponytitel KNHS, Marten Luiten reservekampioen

Share
 • 6 maart 2016 11:14

door: redactie, 6 maart 2016 11:14

ERMELO | STEGEN.NET | KNHS
Daphne van Peperstraten pakte zaterdag tijdens het KNHS-kampioenschap de titel in de Z2 cat. D/E pony’s. Met Wonderful Girl klopte de amazone uit Oude Tonge Marten Luiten uit Winschoten, die fraai tweede werd.

Daphne van Peperstraten, lid van het A-kader, kwam met Wonderful Girl tot een score van 70,98%. Ze gaf met het behalen van de titel een mooi verjaardagscadeau aan haar vader. De amazone uit Oude Tonge doet HAVO-4, maar wel op een Loot-School, waar rekening wordt gehouden met fanatieke sporters.

Marten Luiten met Goldwin's Hoeve's Movie Star (archief). Foto: Facebook | Jeanette Drenth

Marten Luiten met Goldwin’s Hoeve’s Movie Star (archief).
FOTO: FACEBOOK | JEANETTE DRENTH

Van Peperstraten reist twee keer per week naar dressuurstal Van Baalen in Brakel. Hier krijgt ze meestal les van Marlies van Baalen en soms van Coby. ,,Momenteel train ik daar het meest met Wonderful Girl. Eigenlijk heb ik alle NK’s mee gedaan met Don Camillo, maar Wondy stijgt momenteel boven zichzelf uit en loopt heel goed. Voor mijn gevoel heb ik vandaag hier heel fijn kunnen rijden.”

Hapering
De kampioene: ,,In de proef ging alles goed en in de kür op muziek hadden we alleen een kleine hapering in de eenvoudige galopwissel. Daardoor werd het wachten op de uitslag wel extra spannend, want eigenlijk kun je jezelf op een dergelijk kampioenschap geen foutjes veroorloven. Omdat dit mijn laatste ponyjaar is, heb ik inmiddels ook al de overstap gemaakt naar een paard.”

‘Helemaal te gek’
Gronings kampioen Marten Luiten behaalde met Goldwin’s Hoeve’s Movie Star een prima tweede plaats. De ruiter uit Winschoten is meer dan tevreden met dit resultaat, zo meldt hij op Facebook. ,,Ik ben super trots, het is is helemaal te gek om nu tweede te worden, een jaar nadat we in de M2 kampioen werden.”

De derde plaats in de Z2 cat D/E ging naar Jitske Prosman uit Stolwijk met haar pony Charina Du Bois. Drents kampioene Maaike ten Hoor uit Ruinen eindigde met Lemniscaat Rapsodie op de 16e plaats.

Een close finish was het in de Z1 met slechts éénhonderste verschil won Kimberley Pap deze rubriek met de goedgekeurde Welshhengst, Turfhorst Pippin’s Pride. In de ereronde liet het duo nog even zien waarom: wat een beweging en kracht verzameld in één pony.

 • Uitslag klasse Z2 D/E:
  1. Daphne van Peperstraten – Wonderful Girl – Oude Tonge – 70,980%
  2. Marten Luiten – Movie Star – Winschoten – 69,790%
  3. Jitske Prosman – Charina Du Bois – Stolwijk – 67,180%
 • Uitslag klasse Z1 cat. D/E:
  1. Kimberly Pap – Turfhorst Pippin’s Pride – Nunspeet – 71,47%
  2. Tamara Lokker – Tyrano – Vlaardingen – 71,37%
  3. Ilse Volkerink – Wise Guy – Dalfsen – 68,63%