Dubbele overwinning Paulien Alberts in ZZ-zwaar bij Subtop Noord-Sleen

  • 8 april 2018 20:19
door: redactie, 8 april 2018 20:19

Noord-Sleen | STEGEN.NET
Paulien Alberts won zondag bij de eerste Subtop van het buitenseizoen in Noord-Sleen beide proeven in het ZZ-zwaar. De amzone uit Emmen deed dat met haar Enrico (v. Van Gogh).

Paulien Alberts won met Enrico beide ZZ-zwaar proeven.

Paulien Alberts won met Enrico beide ZZ-zwaar proeven.
Steven Stegen

Alberts kampte de afgelopen tijd met problemen met haar ogen, maar leidde Enrico nu in beide proeven trefzeker naar de zege. In de eerste proef was ze met 66,64% te sterk voor Britt Muis en haar It’s Britt’s Corlando (63,64%.) Callista Leeuwerke stuurde haar eigen fokproduct Santo’s Fatal Love (v. Lauries Crusador) met 63,00% naar de derde plaats. Voor Leeuwerke en haar merrie was het de eerste wedstrijd op dit niveau, met dus een knap resultaat.

Callista Leeuwerke werd in de tweede proef ZZ-zwaar zelfs tweede, met Paulien Alberts opnieuw aan kop. Orsolya Adamowicz eindigde als derde met Damiani di Oro.

Ruime zege Vai Bruntink
Vai Bruntink startte Cum Laude voor het eerst in de lichte tour, nadat de Apache-nazaat tijdens Indoor Tolbert verstek moet laten gaan. Het debuut in Noord-Sleen verliep overtuigend, met een ruime zege in de Prix St. Georges. De amazone uit Vledderveen behaalde met Cum Laude 68,60% en hield daarmee Anne Lehmann met Don Juan en Natascha Veen met Damoiselle achter zich.

De Intermédiaire I werd ruimschoots gewonnen door Ina Beuving met Dinant B met 66,32%. Natascha Veen mocht in deze proef de tweede prijs in ontvangst nemen. In de gecombineerde junioren/young riders-proeven was Maud de Bruijn de beste met Don Tango B. De Contango-nazaat behaalde 65,98% en 67,13%. Maaike ten Hoor viel ook in de prijzen, ze werd met Winder-Don tweede en derde.