Paulien Alberts sterk in lichte tour CH Oosterwolde

Share
  • 26 mei 2019 19:56

door: redactie, 26 mei 2019 19:56

🔴 Oosterwolde
Paulien Alberts won zondag bij het CH Oosterwolde de lichte tour met haar paard Enrico (v. Van Gogh). Ze liet Grieteke Oldenburger bijna twee procent achter zich. Martine Gramsbergen-Hoekstra en Job Oldenziel wonnen de zwaarste springrubrieken.

Paulien Alberts komt elk jaar wel sterk voor de dag op het CH Oosterwolde en dat was dit keer niet anders. De amazone uit Emmen won de wedstrijd met gemak. Ze kwam met Enrico bij beide juryleden Veronique Roerink en Ykje Baron aan kop en eindigde op een gemiddelde van 64,190%.

Paulien Alberts Enrico
Paulien Alberts met Enrico (archief).
📸 Steven Stegen

Grieteke Oldenburger eindigde met haar Flabbergasted OSN als tweede met 62,350%. Yvonne Snieder werd derde en vierde met respectievelijk Tandart Glory Days en Tandart Cadorijke.

Margot Arkema schreef de ZZ-zwaar in deze ring op haar naam met De Haarhof Gavaristo. Met een score van precies 64% hield ze Bea Winters (Cheval) en Gea Algra (Carajana) achter zich.

In de andere proef ZZ-zwaar was Janine Gorter – Oonk de beste met Zieniki Go. Lotte Nefkens pakte met Hello Goodbye de tweede plaats. Arkema werd nu derde.

De zwarte tour werd met afstand gewonnen door Tatiana Makarova met Smirnoff-M met 65,00%. Nathalie Vorenhout werd tweede met Anna van de Haffriehoeve. Het Z2 en ZZ-licht in handicap bracht overwinningen voor Margot Arkema met De Haarhof His Wish en Marit Ros met Hopstein Darelza.

Springen

Bij het springen viel de deelname in de hoogste rubrieken helaas tegen. Het in handicap verreden Z/ZZ klassiek werd gewonnen door Martine Gramsbergen – Hoekstra. Ze wist met Zippit als enige dubbel foutloos te blijven. In de barrage had ze alleen nog tegenstand van Francine Pijper, die met Overcinge’s Columbus Z in de ronde op tijd 10 strafpunten opliep.

Het tweede parcours werd gewonnen door Job Oldenziel met Good Luck (v. Numero Uno). Age Flapper werd knap tweede en derde met Hurricane en Fybalia.