archief
contact
+31 6 53239630

KNHS-titel in ZZ-licht voor Febe van Zwambagt en Emporio

ERMELO – Febe van Zwambagt eiste vrijdag met Emporio de titel op in de ZZ-licht tijdens het KNHS-kampioenschap in Ermelo. Veronique Roerink uit Beilen werd Flanell derde. In de Z2 werd Laura Zwart resevekampioen.
Febe van Zwambagt en Emporio wonnen de KNHS-titel in de ZZ-licht. foto: Ingrid Truijens
Febe van Zwambagt en Emporio wonnen de KNHS-titel in de ZZ-licht. FOTO: Ingrid Truijens

Ermelo | STEGEN.NET

Febe van Zwambagt eiste vrijdag de titel op in de ZZ-licht tijdens het KNHS-kampioenschap in Ermelo. De amazone uit Bergharen zegevierde met Emporio (v. Armani). Veronique Roerink uit Beilen werd Flanell derde.

Febe van Zwambagt en Emporio wonnen de KNHS-titel in de ZZ-licht. foto: Ingrid Truijens
Febe van Zwambagt en Emporio wonnen de KNHS-titel in de ZZ-licht.
FOTO: Ingrid Truijens

In de gewone proef mocht Van Zwambagt nog als tweede opstellen, maar in de kür wist ze te overtuigen en liep ze bijna een procent uit op Mara de Vries met Farzana (v. Ampère).

Een knappe derde plaats was er voor de Drentse amazone Veronique Roerink. Ze hield zich met Flanell (v. Apache) prima staande in het sterke deelnemersveld. Trea Mulder eindigde met Brinkhof’s EnVogue als zevende en Linda Kouwenhoven reed Superhorse Floyd (v. Uphill) naar de achste plaats.

Kirsten Brouwer wint Z2
In de Z2 ging de KNHS-titel naar Kirsten Brouwer met Sultan des Paluds. Zij behaalde 72,5%. Laura Zwart uit Oosterwolde presteerde opnieuw bijzonder sterk door met Lumen Express (v. Vivaldi) de reservetitel op te eisen.

Kirsten Brouwer was met Sultan des Paluds de beste in de Z2. foto: Ingrid Truijens
Kirsten Brouwer was met Sultan des Paluds de beste in de Z2.
FOTO: Ingrid Truijens

Drents kampioene Paulien Alberts reed met Enrico een goede proef. Met haar negende plaats wist de amazone uit Emmen zich net niet voor de beslissende kür te plaatsen.

In de Z1 was de titel voor Rianne van de Werken met Eros. Beste Noordelijke deelnemer was Zoë Zwiggelaar, die met Fidarsi Rossi ZrZ de negende plaats pakte.

Total
2
Shares
0 deel
0 deel
2 deel
0 Tweet
0 deel