Indoor Tolbert: winnend debuut Veronique Roerink en Flanell in ZZ-zwaar

  • 23 maart 2017 12:58
door: Steven Stegen, 23 maart 2017 12:58

Tolbert | STEGEN.NET

Veronique Roerink won donderdag de eerste rubriek van Indoor Tolbert. De amazone uit Beilen pakte de zege in de ZZ-zwaar.
Veronique Roerink met Flanell

Veronique Roerink met Flanell tijdens hun winnende proef in de ZZ-zwaar tijdens Indoor Tolbert.
FOTO: Steven Stegen

De verschillen in de rubriek waren groot. Vooral in de eerste helft waren er combinaties die de 60% niet aan wisten te tikken. Maar na de pauze steeg het niveau.

Veronique Roerink reed met Flanell een sterke proef. De Drentse combinatie zette een verzorgd optreden neer. De juryleden Bennie van Es en Ykje Baron waardeerden de proef met gemiddeld 71,50%. Daarmee werd het een winnend debuut voor het duo. ,,Dit was de eerste keer in de ZZ-zwaar. Ik heb heerlijk gereden. Dit is zo’n geweldig paard! Ze heeft een geweldige instelling, het is u vraagt, ik draai”, aldus de zeer tevreden winnares.

Na Roerink kwamen er nog sterke concurrenten in de baan. Femke Beljon reed als voorlaatste met Briljant. De amazone uit Raalte kreeg ook een hoge waardering: 67,93%, goed voor de derde plaats.

Daniëlle Heijkoop werd met Daula Li tweede in de ZZ-zwaar tijdens Indoor Tolbert.

Daniëlle Heijkoop werd met Daula II tweede in de ZZ-zwaar tijdens Indoor Tolbert.
FOTO: Steven Stegen

Spannend werd het nog met de laatste amazone. Daniëlle Heijkoop. Zij bleek met de aansprekende 9-jarige vosmerrie Daula II een geduchte concurrent. Heijkoop nestelde zich op de tweede plaats met 69,57%. Een knappe prestatie, want ook deze combinatie debuteerde in de ZZ-zwaar.

Foto’s bekijken of bestellen van deze rubriek? Klik dan hier.