Voorbereidingen voor SGW Westerbork in volle gang: ‘we hebben er veel zin in’

Share
  • 4 maart 2017 18:52

door: Steven Stegen, 4 maart 2017 18:52

Westerbork | STEGEN.NET

De voorbereidingen voor de 12 editie van de SGW Westerbork zijn in volle gang. De bouwploeg is druk met de opbouw van zo’n 40 hindernissen. Op 8 en 9 april is de wedstrijd. Die ging vorig jaar vanwege de vele regen niet door.
Marjan Uylenbroek (links) van de organisatie van de SGW Westerbork.

Marjan Uylenbroek (links) van de organisatie van de SGW Westerbork.
FOTO: Steven Stegen

Voorzitter Marjan Uylenbroek wil daar liever niet meer aan herinnerd worden. ,,Heel frustrerend was het. Maanden werk voor niets en ook een financiële tegenslag. Maar we hebben ons niet laten ontmoedigen. We hebben zin in het evenement.”

Wieneke Hadderingh

Wieneke Hadderingh kijkt uit over de Drentse hei.
FOTO: Steven Stegen

Rond de Prinses Margriet Manege zijn de vrijwilligers onder leiding van de parcoursbouwers al weken druk met de opbouw. Een flink karwei, maar de sfeer is prima. En de wedstrijd valt in de smaak bij de deelnemers. ,,Westerbork is een begrip geworden”, vindt amazone Wieneke Hadderingh, die met speciale toestemming even een paar sprongen mag testen. De organisatie ziet er op toe dat er niet ‘illegaal’ delen van de cross al worden gereden.

Goede reputatie
Volgens Hadderingh is de wedstrijd in Westerbork de jaren flink gegroeid en heeft het evenement een goede reputatie opgebouwd. “Als je hier mee wilt doen, dan moet je er heel snel bij zijn, want anders sta je op de wachtlijst.”

Veiligheid
De sport is niet zonder risico’s, maar volgens parcoursbouwer Han de Jong is er de laatste jaren erg veel aandacht voor veiligheid. ,,We werken bij moeilijke hindernissen met bomen van kunststof. Als een paard daar op zou vallen dan breekt de boom.”

De Jong zegt steeds de balans te zoeken tussen een zo veilig mogelijke hindernis en een voldoende robuust aangezicht. ,,Je bouwt voor veel niveau’s. En het moet ook natuurlijk blijven. Je kunt het ook te veilig en gelikt maken, waardoor sommige deelnemers juist weer meer risico’s gaan nemen, want het kan immers toch niet fout gaan.”

Voorzitter Uylenbroek verwacht zeker 400 deelnemers bij de komende editie. Daarmee zit de organisatie ook wel aan de top van haar kunnen. ,,Ambitie om nog meer te doen is er wel, maar we hebben dan nog meer vrijwilligers en sponsors nodig.”