Bram Chardon opnieuw winnaar internationale menwedstrijd Exloo

Share
  • 2 april 2018 11:02

door: redactie, 2 april 2018 11:02

Exloo | STEGEN.NET | Hoefnet
Bram Chardon is opnieuw winnaar geworden van de internationale menwedstrijd in Exloo. Net als vorig jaar won hij bij de vierspannen. Dit keer was zijn beroemde vader IJsbrand Chardon de grootste concurrent. Het bleef tot het laatste moment spannend.

Bram Chardon won voor het tweede jaar op rij de menwedstrijd in Exloo.

Bram Chardon won voor het tweede jaar op rij de menwedstrijd in Exloo.
Steven Stegen

Na de dressuur en marathon stond Bram Chardon aan kop, waarbij vader IJsbrand in de marathon iets dichterbij was gekropen. In de vaardigheid reed IJsbrand als eerste en hij bleef foutloos. Daarmee legde hij de druk bij zijn zoon neer. Ondanks een kleine hapering wist ook hij foutloos te blijven. Met minimale voorsprong won Bram Chardon daarmee de twee sterren wedstrijd in Exloo.

Collectief falen
Harry Streutker kwam met zijn Drentse vierspan ook aan de start in de vaardigheid, al kon hij geen rol meer spelen in het klassement. De rijder uit Coevorden werd zaterdag in de marathon uitgesloten. ,,In hindernis 6 is het fout gegaan. Daar zijn we vergeten om poortje E te nemen. Noem het maar collectief falen. We hadden het pas in de gaten toen we weer bij de vrachtwagen waren. Jammer, noem het maar een leermoment. De hindernisrechters hadden gelijk, het stond op de film. Feit blijft dat we heerlijk gereden hebben”, aldus Streutker op Facebook.

In dit WK-jaar was de enkelspanrubriek met 55 deelnemers zeer druk bezet. Saskia Siebers maakte met Axel een uitstekende seizoensstart in Exloo. De Nederlands kampioene won de dressuur en gaf haar koppositie gedurende de wedstrijd niet meer af. Joop Gommers werd tweede, voor de Canadese Kelly Houtappels-Bruder. De tweespannen paarden werd gewonnen door de Fransman Franck Grimonprez.

Pony’s
Marissa Schuiling wist als enige bij de enkelspan pony’s de lei schoon te houden in de vaardigheid en won de wedstrijd op het Hippisch Centrum Exloo, voor de Belg Sven Tinlot en Annegreet Zaayer. Rodinde Rutjens bleef Karel van Kekem en Melanie van de Bunt voor bij de tweespan pony’s. Marijke Hammink kwam, zag en overwon bij de vierspannen pony’s. De menster uit Bornerbroek won alle onderdelen van de wedstrijd en bleef Joey van der Ham, Jannes Kinds en Rene Limpens voor.