Diederik van Silfout hakt knoop door: dressuurhengst Arlando verkocht

Diederik van Silfout hakt knoop door: dressuurhengst Arlando verkocht

3 april 2017 13:17 0 Door KNHS
Deel dit met je vrienden

Lunteren | KNHS

De dressuurhengst Arlando is verkocht aan de Deense amazone Anna Zibrandtsen. Met Diederik van Silfhout maakte Arlando sinds maart 2014 deel uit van het Olympische dressuurkader.
Rio 2016. Diederik van Silfhout steekt zijn duim op na zijn goede proef met Arlando.

Diederik van Silfhout neemt afscheid van Arlando, de hengst is verkocht naar Denemarken.

Diederik van Silfhout na het NK Dressuur in 2014 met de KWPN goedgekeurde hengst Arlando aangewezen als reserveruiter voor de Wereldkampioenschappen in Caen, waar hij meteen als 26-jarige leeftijd in actie mocht komen en er met het team brons werd gehaald.

In 2015 namen Diederik en Arlando deel aan het EK Senioren in Aken, waar met het team de gouden medaille werd behaald. Individueel werd de combinatie tiende in de Grand Prix Special en negende in de Kür.

In 2016 werden ze Nederlands kampioen in de Zware Tour en vertegenwoordigden ze het Nederlandse team op de Olympische Spelen in Rio, dat de vierde plaats heeft behaald. Individueel eindigde Diederik op zijn Olympische debuut op de elfde plaats.

In goed overleg
,,De verkoop is in goed overleg gegaan met de eigenaren van Arlando, Aat Both en Siem Kat,” vertelt Diederik. ,,Ze hebben de keuze voor de verkoop volledig aan mij gelaten. Het is natuurlijk geen gemakkelijk besluit. Arlando is een fantastisch paard en we zitten als combinatie aan de top van ons kunnen. Veel beter kan het niet meer worden. Daarom heb ik toch de knoop doorgehakt en is het een goed moment om Arlando te verkopen.”

Aderlating
Maarten van der Heijden, technisch directeur van de KNHS, reageert: ,,Voor de Nederlandse dressuursport is de verkoop van Arlando, die afgelopen jaren samen met Diederik een vaste waarde vormde voor het team, een aderlating. Maar we hebben begrip voor de keuze. Diederik is een geweldige ruiter en ik weet zeker dat we hem op niet al te lange termijn met een nieuwe troef succesvol terug zullen zien op het allerhoogste niveau.”