Margot Norder na valpartij uit ziekenhuis: ‘ik had een engeltje op mijn schouder’

Share
  • 4 april 2017 18:45

door: Steven Stegen, 4 april 2017 18:45

Stadskanaal | STEGEN.NET

Amazone Margot Norder is na twee nachten in het Martini ziekenhuis in Groningen weer thuis. De amazone uit Stadskanaal kwam zaterdagavond tijdens Indoor Tolbert lelijk ten val. ,,Ik heb een engeltje op m’n schouder gehad”, vertelt ze.

Margot Norder op krukken bij haar paard Desteny. foto: Johnny Norder

Margot Norder op krukken bij haar paard Desteny.
FOTO: Johnny Norder

Bij het aanrijden van de eerste hindernis ging het fout. Haar paard Desteny schoot al voortijdig omhoog, steigerde en viel achterover, waarbij Norder gedeeltelijk onder haar paard terecht kwam. ,,Er was geen houden aan. Ik probeerde nog om me er een beetje vanaf te laten glijden, maar ze lag tot aan mijn middel op me.”

Schaambeen gebroken
Norder werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Na onderzoek blijkt dat ze haar schaambeen heeft gebroken en haar bekken zwaar heeft gekneusd. Ook is een zenuw in haar rechter been flink gekneusd. ,,Ik heb daardoor weinig kracht, maar ik ben gelukkig weer thuis, met de nodige medicatie. Het is nu een kwestie van rustig herstellen.”

Margot Norder blijft optimistisch en hoopt dat ze eind mei weer in de ring terug te kunnen trainen. En kwaad op haar paard is ze zeker niet. ,,Ze was een beetje aan het donderen en dat liep helaas verkeerd af. Ze is eigenlijk altijd heel makkelijk, het is een paard met een gouden karakter, maar soms is ze gewoon iets te enthousiast.”