Maikel van der Vleuten derde in Global Champions Tour Mexico

Maikel van der Vleuten derde in Global Champions Tour Mexico

9 april 2017 18:10 Uit

Door redactie
 
Leestijd: < 1 minuut

Mexico City | STEGEN.NET | KNHS | GCT

Maikel van der Vleuten is op een knappe derde plaats geëindigd in de vijf sterren Grote Prijs van de Longines Global Champions Tour van Mexico. De springruiter uit Someren deed dat met zijn paard VDL Groep Arera C.

Het podium van de Global Champions Tour in Mexico, met Niels Bruynseels, winnaar Martin Fuchs en rechts Maikel van der Vleuten. foto: GCT | Stefano Grasso

Het podium van de Global Champions Tour in Mexico, met Niels Bruynseels, winnaar Martin Fuchs en rechts Maikel van der Vleuten.
FOTO: Global Champions Tour | Stefano Grasso

Van der Vleuten drong door tot de zes combinaties sterke barrage van de zeer lucratieve Grote Prijs uit deze wedstrijd serie. Van der Vleuten is trots op zijn 12-jarige merrie. ,,Ze springt wat op haar eigen manier, maar ze geeft altijd alles om foutloos te blijven.”

De winst in Mexico ging naar de Zwitser Martin Fuchs met Chaplin. Hij klopte in de barrage de Belg Niels Bruynseels met een halve seconde.

De Longines Global Champions Tour (LGCT) bestaat uit een serie van 15 wedstrijden en heeft een zeer aantrekkelijk prijzengeld, Later dit jaar doet de serie ook het Limburgse Valkenswaard aan, de thuisbasis van Jan Tops een van de initiatiefnemers van de wedstrijdserie.

  • Uitslag Grote Prijs LGCT Mexico 2017
    1. Martin Fuchs (Zwi) – Chaplin, 0/0-37.07 sec
    2. Niels Bruynseels (Bel) – Gancia de Muze 0/0-37.58 sec
    3. Maikel van der Vleuten (Someren) – VDL Groep Arera C 0/0-38.37 sec

Deel dit bericht