Maurice Stevens voert ereronde aan bij springconcours Exloo

Share
  • 4 december 2016 11:32

door: redactie, 4 december 2016 11:32

Exloo | STEGEN.NET

Maurice Stevens reed zaterdagavond voorop in de ereronde van de gecombineerde Z/ZZ bij het indoor springen in Exloo. De ruiter uit Zeijen won met Espoir d’Usance (v. Quintender).
Maurice Stevens won met Espoir d'Usance de Z/ZZ. foto: Diny Blom

Maurice Stevens won met Espoir d’Usance de Z/ZZ.
FOTO: Diny Blom

De positieve teneur in het Hippisch Centrum Exloo was duidelijk merkbaar. Twee bodems zijn vernieuwd, er zijn plannen om ook outdoor een nieuwe piste te realiseren en de wedstrijd trok veel deelnemers. Alleen de ZZ bleef wat achter en daarom werd deze rubriek met de wel volle klasse Z gecombineerd.

Tornado
Zo kwamen er 21 combinaties aan de start in de ruime hoofdpiste, waarvan er zes foutloos bleven. Maurice Stevens ging als een tornado door de barrage. Met Espoir d’Usance dook hij als enige onder de 30 seconden. Zijn foutloze rit in 29.93 was ruimschoots genoeg voor de overwinning.

Nathalie van der Mei stuurde Acodora naar de tweede plaats (33.70). Xanne Sluyter mocht met Felicita als derde opstellen en Renate Beuving eindigde met Espciale als vierde.

Prijswinnaars in de klasse L, Sander Naber en Margot Norder.

Prijswinnaars in de klasse L, Sander Naber en Margot Norder.
FOTO: Steven Stegen

Job Oldenziel schreef daarvoor de klasse M op zijn naam. Met Good Luck (v. Numero Uno) was hij een fractie sneller dan Rianne Visscher met Gymolga. Sander Naber, die met veel paarden aan de start kwam, pakte met APG Faldo de derde plaats. Sander won de sterk bezette L-rubriek met Egarde. In het dubbele prijzenklassement pakte Margot Norder de andere eerste prijs met Dorianda.