Geslaagde eerste editie van Pegasus in Exloo

Geslaagde eerste editie van Pegasus in Exloo

21 mei 2017 23:16 Uit

Door redactie
 
Leestijd: 3 minuten

Exloo | STEGEN.NET | persbericht

Meer dan 500 enthousiaste bezoekers waren vrijdagavond getuige van shows en clinics door een aantal van de beste ruiters uit het Noorden op het nieuwe evenement Pegasus in Exloo. Bijzonder in het programma waren verrassende acts en samenwerkingen tussen ruiters die normaal tegenover elkaar staan in wedstrijden.

Afwisseling en enerverende shows tijdens Pegasus in Exloo.

Afwisseling en enerverende shows tijdens Pegasus in Exloo.
FOTO: KBK fotografie | Pegasus

Bixie Team Drenthe opende het gala. De spanning was van de gezichten van de jonge deelnemers af te zien, maar de kinderen sloegen zich er dapper doorheen. We bleven daarna even bij de jonge ruiters: ervaren amazone Paulien Alberts reed samen met Floor Schevers een fraaie pas de deux. BB King, het paard van Paulien, lijkt toevallig heel erg op Saartje, de Welsh pony van Floor. Little Big Brownies was dan ook een goed gekozen titel voor hun pas de deux.

Na een clinic over het Jeugd Stimuleringsplan was het de beurt aan de Friezen: eerst kwam Nemo’s Bern, het Friezenteam uit Balkbrug. Daarna volgde Grand Prix amazone Hennie Roffel die veel applaus oogstte met haar prachtige hengst Walt 487.

Originele kür
Heel origineel was de kür van Lisette Peeters. Zij reed met haar paard Bartje een kür op muziek, waarbij ze springen met dressuur combineerde. Origineel was ook de western show van Fleur Medema: in een zwarte cape kwam zij op. Op de muziek van Frozen begon zij te rijden, waarna ze haar cape afwierp, om vervolgens in een prachtige jurk op zeer elegante wijze een westernshow te rijden.

Arie de Best, Talina Lorei en Daniëlle Fienne kregen de handen op elkaar tijdens hun spectaculaire demonstratie working equitation, waarbij ze tussen menselijke hindernissen reden.

Hester Bischot en Gaetan Bocklandt tijdens hun bijzondere show.

Hester Bischot en Gaetan Bocklandt tijdens hun bijzondere show.
FOTO: KBK fotografie | Pegasus

Het publiek stond op de banken voor de zeer bijzondere show van Hester Bischot en Gaetan Bocklandt. Het thema was klassieke dressuur: Lusitano versus Andalusiër. Toen Gaetan de teugels afwierp en met neckrope verder reed, ging het publiek uit zijn dak. Onder luid gejuich verliet het koppel na afloop de bak.

Clinics
Voor wie zijn dressuur naar een hoger niveau wilde brengen, waren er drie clinics: één door Laura Zwart over recht richten en hoe belangrijk dit is voor de gezondheid van paard en ruiter. Veronique Roerink gunde het publiek een kijkje in haar hoofd tijdens de proef. En Paulien Alberts, Floor Vos en Merieke Voorneveld vertelden over het Jeugd Stimuleringsplan Drenthe.

Op het einde vertoonde de muziek een kleine hapering, waardoor de afsluiting door vier Grand Prix ruiters iets verlaat werd. De speaker loste dit echter handig op en toen de amazones van start gingen, was dit met recht een knallende afsluiting. Op muziek van Dotan gaven Laura Zwart, Kim Jacobi, Anouk Noordman en Yvonne Snieder een topshow.

Pegasus is een zeer bijzonder evenement omdat zowel de organisatie als de ruiters vrijwillig meewerken. Het doel is de paardensport in het Noorden het podium te bieden die het verdient en te laten zien hoe groot de kwaliteit ervan is. Het gala is bedacht door Inge Hoevers, die het samen met haar zus Monica Hoevers vanuit een stichting heeft georganiseerd.

Positieve reacties
Inge: ,,Het was heel spannend om te doen, want we begonnen letterlijk met niets. Heel vaak hebben we te horen gekregen dat het ons niet zou lukken, dat we blij mochten zijn als er honderd man op de tribune zat. Maar het is gelukt en ook na afloop krijgen we bijna alleen positieve reacties.” Monica: ,,We zijn supertrots, maar vooral ook op alle ruiters en alle vrijwliigers zonder wie dit allemaal niet mogelijk was geweest. Volgend jaar weer!”