Drents Dressuur Gala op 20 mei: ‘weg met de Drentse bescheidenheid’

Drents Dressuur Gala op 20 mei: ‘weg met de Drentse bescheidenheid’

28 april 2016 11:37 Uit

Door Steven Stegen
 
Leestijd: 2 minuten

ASSEN | STEGEN.NET
Op vrijdagavond 20 mei is de eerste editie van het Drents Dressuur Gala in de Sunrise Stables in Assen. Het nieuwe evenement moet de paardensector in Drenthe en het Noorden een podium bieden om zich te presenteren en te promoten. ,,Het is een soort ADHD-actie, die als een sneeuwbal is gaan rollen”, aldus Inge Hoevers.

Hoevers komt als paardenmasseur bij veel paardenmensen over de vloer. Ze kwam steeds meer tot de conclusie dat veel Drentse en Noordelijke ruiters en amazones veel te bescheiden zijn. ,,Toen ik bij een bijeenkomst van de provincie ook nog hoorde wat de paardensector in economisch opzicht betekent was ik er snel uit: de sector verdient meer promotie!”

Drents Dressuur Gala. De fraaie piste van de Sunrise Stables in Assen.

De fraaie piste van de Sunrise Stables in Assen, waar het eerste Drents Dressuur Gala wordt gehouden op 20 mei.

Inge Hoevers dropte haar ‘ADHD-moment’ bij de paardenmensen in haar netwerk. ,,En toen bleef mijn telefoon maar piepen, het liep gelijk storm.”

Ze zocht daarna de samenwerking met communicatiedeskundige Tanny de Nooy en daarna begon de zoektocht naar een accommodatie met uitstraling en sponsors. Publiek kan gratis naar binnen, nadat ze online kaarten hebben aangevraagd. ,,Na drie dagen waren 450 kaarten weg. Samen met de deelnemers en sponsors rekenen we op zo’n 600 mensen.”

Presentaties en clinics
De avond duurt van 19.00 tot ongeveer 23.00 uur en zal bestaan uit presentaties en clinics. ,,De deelnemers gunnen ons een kijkje in hun keuken. Wie zijn ze? Wat doen ze? Waar zijn ze vooral goed in?” Onder andere Laura Zwart, Ellen Wynia, Veronique Roerink, Paulien Alberts, Hester Bischot en Loes Corsel hebben hun medewerking toegezegd.

Inge Hoevers is nu erg druk met de voorbereidingen, maar ze kijkt ook al vooruit. ,,We denken er zeker over na om in de toekomst ook andere sectoren dan de dressuur dit podium te bieden.”