Marlies Pepping en Rachelle Buining trotseren hitte bij CH Coevorden

Marlies Pepping en Rachelle Buining trotseren hitte bij CH Coevorden

29 mei 2017 22:17 Uit

Door Ingeborg Vermeer
 
Leestijd: 3 minuten

Coevorden | STEGEN.NET

Het traditionele CH Coevorden in het weekend na Hemelvaart was net als vorig jaar zonovergoten. De grasmat in het Van Heutszpark lag er ook weer superstrak bij en de bomen zorgden voor de benodigde schaduw.

CH Coevorden Marlies pepping

Marlies Pepping, winnares ZZ springen op het CH Coevorden.
FOTO: Naomi Keizer

Voor sommigen was het net iets te warm, maar kennelijk niet voor Rachelle Buining en Marlies Pepping. Rachelle zette op zaterdag in de dressuur met haar Wondergirl (v. Farrington) het ZZ licht met beide proeven op haar naam met maar liefst 229 en 230 punten. Marlies pakte zondagmiddag met Downing Street (v. Cantos) de eerste prijs bij het ZZ springen.

De kür op muziek werd bij de paarden gewonnen door Floor van Manen met Gregor (v. Quarterback). Zij reed een score van 75,17% in de klasse M2.

Equipes
Het vorig jaar geïntroduceerde equipe springen en dressuur werd dit jaar opnieuw verreden. Hiervoor waren ook meerdere Duitse verenigingen uitgenodigd. Een team van RV Slagharen schreef de dressuur op zijn naam en een team van RV Exloo won het springen, waarbij een spannende finale op tijd werd gereden. Beide verenigingen wonnen daarmee de prijzenpot van 150 euro voor hun clubkas.

Beste combinaties

Voor de winnaars vanaf de klasse B lagen voor zowel springen als dressuur ook mooie extra prijzen klaar, waaronder prestatiedekens, privélessen van dressuur- en springinstructeurs en diverse waardebonnen. Daarnaast was er ook nog een extra prijs voor de beste combinaties in de klasse B, M, L en Z dressuur. Die werd gewonnen door respectievelijk Anne-marie Bruins met Fellow S. (v. Armani), Ingeborg Vermeer met Georgino di Menta (v. Bodinus), Manon Torenbeek met Zenna (v. Rohdiamant) en uiteraard Rachelle Buining.

Judith Werkman zette met Guance (v. Ampère) de eerste proef van de klasse Z1 op haar naam met 216 punten en Gonnie Oelen met Bodie (v. United) de tweede proef met 224 punten. De tweede plaats was met 213 punten voor de jonge amazone Naomi Schonewille met Goldwyn (v. Don Romantic). In de andere ring was die prijs voor Judith Werkman met Guance (v. Ampère) met 214 punten. Krista Lensing werd in beide ringen derde met haar Edurant (v. Samarant) met 210,5 en 212,5 punten.

In het Z2 reed Callista Leeuwerke met Santo’s Fatal-Love (v. Lauries Crusador) met 228,5 en 213 punten twee maal naar de eerste plaats. Bij het ZZ licht werd Zoë Zwiggelaar met Fidarsi Rossi ZrZ (v. Sergio Rossi) knap tweede met 225,5 punt in de ene ring en Benice Deelen met Esprit (v. Oscar) met 221,5 punten in de andere.

Bij de pony’s viel de kür van Veerle Farla met haar Brouwershaven’s Black Swan (v. Leuns Veld’s Lord) in de smaak bij de jury. Zij behaalde daarmee 63,83% en de eerste plaats.

M, Z en ZZ Springen

Op zondag werd een klassiek parcours gereden, waarbij ook flexibel kon worden gesprongen. Lars Wonder won het M springen met zijn Foxy Foxtrot (v. VDL Wittinger) de eerste prijs, gevolgd door Bert-Jan Zuidema met Hymabalia (v. Indoctro). De derde én vierde prijs waren voor Mareille Van Geel-Schröder met Gerdinieke (v. Bacardi VDL) en Girl scout (v. Quasimodo Vd Molendreef). Als vijfde eindigde Wim Pomp met Ga la vie (v. Vaillant).

Ook in het Z parcours mocht Bert-Jan Zuidema zich opstellen voor de prijsuitreiking, nu voor de eerste plaats met Fleurabella V. (v. Diarado). Anouk Vos werd knap tweede met haar Zevenster (v. Padinus).
Bij de klasse ZZ eiste Lianne Mars met haar Dinamy (v. Guiminko) de tweede plaats op naast winnares Marlies Pepping.

Jubileumjaar
De organisatie kijkt tevreden terug op het concours ziet nu al uit naar het jubileumconcours van volgend jaar. Dan organiseert PSV De Kasteelruiters het concours namelijk alweer voor de 35e keer, uiteraard in het Van Heutszpark te Coevorden.