Nederlandse springruiters onderaan in landenwedstrijd La Baule

Nederlandse springruiters onderaan in landenwedstrijd La Baule

12 mei 2017 17:28 Uit Door redactie
Deel dit met je vrienden

La Baule | STEGEN.NET | KNHS

Vorig jaar wonnen ‘we’, maar nu eindigden de Nederlandse springruiters op de laatste plaats in de landenwedstrijd in La Baule. Na een barrage won de Franse equipe voor eigen publiek.

Bondscoach Rob Ehrens was na afloop eerlijk: ,,Ik had me er meer van voorgesteld. We hadden deze wedstrijd geen enkele combinatie die foutloos reed. Dan ben je weg. Er wordt door alle landen sterk gereden.”

Routinier Wout-Jan van der Schans was met Capetown de beste Nederlander. Hij kreeg 4 en 9 strafpunten in de omlopen. Verder bestond de ploeg uit Leopold van Asten met VDL Groep Zidane N.O.P. (5 en 9), Frank Schuttert met Chianti’s Champion (9 en 4) en Maikel van der Vleuten met VDL Groep Arera C (5 en 4).

La Baule was na Lummen – waar Nederland niet aan de start kwam – de tweede wedstrijd van de FEI Landencompetitie. Nederland rijdt verder voor de plaatsingspunten in Rome, Rotterdam, Falsterbo, Dublin en Hickstead. De beste vier resultaten tellen voor de competitie waarvan de finale eind september in Barcelona wordt verreden. Over veertien dagen staat de wedstrijd in Rome op de kalender.

 • Uitslag FEI Nations Cup La Baule (Fra), 1.60m
  1. Frankrijk, 8 str pnt – 0 barrage
  2. Zweden, 8 str pnt – 8 barrage
  3. Ierland, 14 str pnt
  4. Zwitserland, 18 str pnt
  5. België, 19 str pnt
  6. Spanje, 22 str pnt
  7. Duitsland, 29 str pnt
  8. Nederland, 31 str pnt