archief
contact
+31 6 53239630

Organisatie Topsport Dressuur Exloo overladen met complimenten

EXLOO – De organisatie van het eerste Topsport Dressuur Exloo is overladen met complimenten. Het vierdaagse evenement werd een groot succes. ,,Ik kom de volgende keer zeker terug”, zei Diederik van Silfhout, die met Four Seasons de Grand Prix won.
Drukte bij de eerste editie van Topsport Dressuur Exloo.
Drukte bij de eerste editie van Topsport Dressuur Exloo. FOTO: Steven Stegen

Exloo | STEGEN.NET

De organisatie van het eerste Topsport Dressuur Exloo is overladen met complimenten. Het vierdaagse evenement werd een groot succes. ,,Ik kom de volgende keer zeker terug”, zei Diederik van Silfhout, die met Four Seasons de Grand Prix won.

Drukte bij de eerste editie van Topsport Dressuur Exloo.
Drukte bij de eerste editie van Topsport Dressuur Exloo.
FOTO: Steven Stegen

Toen zondag eindelijk de doorgebroken zon de kilte verdreef en het publiek rijen dik langs de vier banen stond was alle noeste arbied vergeten. ,,Een paar maanden geleden was er hier bij wijze van spreken niks. En het idee voor deze wedstrijd werd pas een week of acht geleden geboren. En moet je nu eens kijken”, zei voorzitter Koos Naber van de stichting Hippisch Centrum Exloo met gepaste trots.

Internationaal
Als het aan Naber ligt dan is het vierdaagse dressuurevenement een opmaat naar meer. Er wordt al nagedacht over een internationale dressuurwedstrijd in Exloo. De data in november zijn aangevraagd, maar het is nog te vroeg om te zeggen of de wedstrijd ook echt door gaat.

Zeker is wel dat Exloo veel goodwill heeft gekweekt. ,,Het is hier super voor elkaar”, zei Diederik van Silfhout. De accommodatie is prima, net als de bodems. Wel zou het nog mooier zijn als het inrijden ook buiten zou zijn. Dat is nu binnen.”

Gelikt
Ook Adelinde Cornelissen, tweede in de Grand Prix met Zephyr, vond het leuk om weer eens in Exloo te zijn. ,,Ik heb hier veel herinneringen. Ik heb hier heel vaak gereden bij de pony’s. En inderdaad, met Parzival ben ik hier ooit Drents kampioen geworden. Ja, ze zijn hier echt goed bezig geweest! Het is super strak, het ziet er gelikt uit.”

Total
66
Shares
0 deel
0 deel
66 deel
0 Tweet
0 deel